Marea Britanie a fost lovită de un fenomen extrem cum numai o dată la 10 ani se pomenește. Poreclită Babet- furtuna care a traversat Atlanticul- a provocat inundații puternice mai ales în Irlanda. Serviciile de urgență au emis cod roșu de vreme rea, care indică un risc la adresa vieții, a transmis Cristian Sabbagh.

Cotropit de-a dreptul de ape a fost sudul Irlandei, unde furtuna Babet a provocat inundații cum nu s-au mai văzut de 10 ani.

Cel mai afectat a fost orașul Midleton, unde trecătorii au înfruntat apa până la brâu purtându-și pe brațe copiii.

Ploaia care a durat 24 de ore a provocat un adevărat dezastru. Pe unele drumuri nivelul apei a depășit un metru. Șoferii surprinși cu mașinile pe străzile acoperite cu torente s-au trezit cu apa până la geamuri. Pe drumurile cu denivelări, vehiculele au fost scufundate cu totul.

Citește și: VIDEO- De ce unii oameni întârzie mereu? Studiile arată că Elveția și Germania se numără printre cele mai punctuale țări

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Echipele de salvare aproape ca au înotat printre mașinile scufundate și abandonate. Serviciul meteorologic britanic a emis alerta galbenă de inundații, dar departamentul de urgențe a transmis alertă roșie de pericol de înec, iar oamenii au fost sfătuiți să nu își părăsească locuințele.

Puhoaiele au inundat inclusiv spitalul din oraș, care a trebuit evacuat. Pe paginile de socializare au fost postate imagini cu secții întregi în care paturile și echipamentele medicale pluteau.

Oamenii s-au trezit cu apă și în case și în magazine. Peste 100 de clădiri sunt avariate. Iar alimentarea cu electricitate a fost oprita. Pagubele sunt estimate la milioane de euro.

S-au găsit și unii curajoși care au folosit canoele ca să se deplaseze pentru că altă soluție nu mai aveau.

Din cauza situației de calamitate, autoritățile orașului au cerut ajutorul armatei pentru evacuarea apelor.

Furtuna Babet, care va ramane în Regatul Unit până sâmbătă a provocat valuri uriașe pe coastă, unde vântul a suflat cu peste 130 de kilometri pe oră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si