„A fost cod roșu de furtuni aseară, în București și în mai multe orașe din țară. Ca niște gloanțe a căzut grindina din cer, iar ploaia a fost atât de puternice încât râuri întregi au pătruns chiar și în mall-uri. La Cluj, acoperișul dintr-un centru comercial s-a prăbușit chiar printre clienți”, a spus Cristina Dorobanțu.

Mai multe bucăți dintr-un plafon s-au rupt sub greutatea apei, precum foile de hârtie, într-un mall din Cluj.

Era aproape 9 seara, iar coridoarele erau pline de clienți. Inundațiile au distru mai multe paliere din centrul comercial.

Citește și: VIDEO Au „navigat” pe străzile devenite canale! Fenomenele meteo extreme sunt în continuare prezente în România

Mașinile au rămas blocate sub apă

Iar afară a fost și mai rău. Un potop de o violență cum rar ți-e dat să vezi s-a abătut peste orașul Cluj-Napoca. Mai mulți șoferi au rămas blocați sub un pod din oraș și a fost nevoie de intervenția pompierilor și a voluntarilor de la CERT Transilvania pentru a-i scoate pe șoferi cu mașinile din ape.

Oamenii s-au ales și cu pagube uriașe după ce au intrat cu mașinile sub apă.

„Am încercat să vin aici și, dintr-odată, a apărut apa în față și m-a surprins”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„La fiecare ploaie așa se întâmplă aici”.

„Am crezut că pot să trec, că au mai trecut mașini, dar nivelul apei a fost prea mare și am rămas blocat”.

Iar în Florești, lângă Cluj, șuvoaie de apă au invadat cartierele rezidențiale. Dezastru a fost și în Mehedinți, unde tot aseară a intrat în vigoare un cod roșu de vreme rea. Furtuna a semănat cu un uragan.

„Au căzut mai mulți copaci care au blocat căile de acces, au căzut mai multe acoperișuri de la case și școli”, a spus un bărbat.

Citește și: VIDEO Vremea extremă face ravagii în Europa

Furtuna a fost agresivă și în alte zone din țară

Grindina a lovit cu putere, iar șuvoaiele de apă au pătruns și la Craiova, într-un mall.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„La Gorj, vântul a rupt mai multe acoperișuri care s-au prăbușit peste mașini, iar grindina a spart mai multe parbrize.

Tot sub alertă de cod roșu a fost și județul Caraș-Severin. Pe Clisura Dunării au căzut bucăți mari de gheață, care au ciuruit geamurile clădirilor precum gloanțele.

Sub cod roșu a fost și Capitala, până după miezul nopții. Străzile au fost inundate, copacii s-au rupt și au căzut pe șosea, iar pompierii au avut peste 200 de solicitări.

Oamenii au primit mesaje RO-ALERT, rafalele au bătut cu până la 90 de kilometri pe oră, iar grindina a fost și aici de mari dimensiuni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si