Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Furtună ca un uragan în jumătate de țară! Mai multe orașe au fost afectate de vremea extremă

Furtunile au distrus acoperișurile unor centre comerciale, iar traficul a avut de suferit din cauza ploii.

Redactia Stirile Kanal D,

Traficul a avut foarte mult de suferit din cauza nivelului apei

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„A fost cod roșu de furtuni aseară, în București și în mai multe orașe din țară. Ca niște gloanțe a căzut grindina din cer, iar ploaia a fost atât de puternice încât râuri întregi au pătruns chiar și în mall-uri. La Cluj, acoperișul dintr-un centru comercial s-a prăbușit chiar printre clienți”, a spus Cristina Dorobanțu.

Mai multe bucăți dintr-un plafon s-au rupt sub greutatea apei, precum foile de hârtie, într-un mall din Cluj. Era aproape 9 seara, iar coridoarele erau pline de clienți. Inundațiile au distru mai multe paliere din centrul comercial.

Citește și: VIDEO Au „navigat” pe străzile devenite canale! Fenomenele meteo extreme sunt în continuare prezente în România

Mașinile au rămas blocate sub apă

Iar afară a fost și mai rău. Un potop de o violență cum rar ți-e dat să vezi s-a abătut peste orașul Cluj-Napoca. Mai mulți șoferi au rămas blocați sub un pod din oraș și a fost nevoie de intervenția pompierilor și a voluntarilor de la CERT Transilvania pentru a-i scoate pe șoferi cu mașinile din ape.

Oamenii s-au ales și cu pagube uriașe după ce au intrat cu mașinile sub apă.

„Am încercat să vin aici și, dintr-odată, a apărut apa în față și m-a surprins”.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„La fiecare ploaie așa se întâmplă aici”.

„Am crezut că pot să trec, că au mai trecut mașini, dar nivelul apei a fost prea mare și am rămas blocat”.

Iar în Florești, lângă Cluj, șuvoaie de apă au invadat cartierele rezidențiale. Dezastru a fost și în Mehedinți, unde tot aseară a intrat în vigoare un cod roșu de vreme rea. Furtuna a semănat cu un uragan.

„Au căzut mai mulți copaci care au blocat căile de acces, au căzut mai multe acoperișuri de la case și școli”, a spus un bărbat.

Citește și: VIDEO Vremea extremă face ravagii în Europa

Furtuna a fost agresivă și în alte zone din țară

Grindina a lovit cu putere, iar șuvoaiele de apă au pătruns și la Craiova, într-un mall.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

„La Gorj, vântul a rupt mai multe acoperișuri care s-au prăbușit peste mașini, iar grindina a spart mai multe parbrize.

Tot sub alertă de cod roșu a fost și județul Caraș-Severin. Pe Clisura Dunării au căzut bucăți mari de gheață, care au ciuruit geamurile clădirilor precum gloanțele.

Sub cod roșu a fost și Capitala, până după miezul nopții. Străzile au fost inundate, copacii s-au rupt și au căzut pe șosea, iar pompierii au avut peste 200 de solicitări.

Oamenii au primit mesaje RO-ALERT, rafalele au bătut cu până la 90 de kilometri pe oră, iar grindina a fost și aici de mari dimensiuni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI