Suntem în plin sezon al furtunilor de scurtă durată, dar extrem de violente, iar vijeliile au lovit și zona de litoral unde turiștii au fost speriați de formarea unor nori deasupra mării. Oamenii au filmat fenomenul ciudat, care, conform specialiștilor, aduce grindină și ploi puternice.

Imaginile surprinse pe litoral, în special în zona de sud, arată un fenomen numit 'arcus' sau 'self-cloud', care este văzut în fiecare an în timpul verii și ne înspăimântă de fiecare dată datorită aspectului său impunător.

Acest fenomen apare în fața unei furtuni mai organizate și rapide.

Specialiștii în climatologie susțin că acest 'self-cloud' atrage după sine vijelii puternice și căderi de grindină, ceea ce s-a întâmplat la scurt timp. În doar jumătate de oră, litoralul a fost lovit de o furtună puternică, mai multe străzi inundându-se după ce canalizările nu au făcut față cantităților mari de precipitații.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Meteorologii avertizează că astfel de fenomene vor continua și în perioada următoare.

Citește și: VIDEO Turiștii circulă din nou pe Transfăgărășan. Programul de circulație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si