Grindina uriașa a distrus și mașini, geamuri, dar și curți ale oamenilor, iar fenomenele extreme se vor dezlănțui până sâmbătă.

Sub cod rosu de furtuna, judetul Salaj a fost maturat de rafale cu aspect de tornada. Vantul a fost atat de intens, incat copacii au fost la un pas sa se prabuseasca peste masini.

La Zalau, soferii s-au trezit ca masinile aproape plutesc pe bulevarde, iar vizibilitatea era extrem de scazuta.

Codul rosu de vreme rea a tinut doar 30 de minute, suficient incat sa creeze haos si panica.

Citeste si: Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, de joi până sâmbătă, în toată ţara

Vijelia violenta a lovit in plin si in judetul Suceava.

Grindina uriasa, aproape cat un ou de gaina, a distrus totul in cale. Parbrizul unei masini s-a facut bucati imediat ce s-a pornit furtuna.
ambianta grindina uriasa

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Furtuna a facut prapad in mai multe comune din judet, desi a durat mai putin de 20 de minute. Din cauza bucatilor uriase de gheata, pomii fructiferi din zona au fost distrusi.
Si judetul Bacau a fost sub avertizare imediata, cod rosu de vijelii si grindina.

Curtile oamenilor s-au umplut cu gheata de marimea unui ou de prepelita, iar gradinile le-au fost distruse.

Citeste si: Meteorologii nu aduc vești bune! Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină

Cu adevarat dramatica este situatia in judetul Galati, la Matca. Solariile agricultorilor au fost puse la pamant de o furtuna devastatoare, iar culturile sunt in totalitate distruse.

Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au atins chiar și 100 de km la ora. Unii stâlpi de susținere din acest solar au fost smulși din pământ, iar alții au fost rupți.

2.000 de fire de roșii a pierdut acest legumicultor. In doar 10 minute cat a bătut vântul cu putere, solarul a fost pus la pământ cu totul. Ar fi scos din el 10 tone de legume, însă acum evaluează pierderile cu lacrimi in ochi.

Citeste si: VIDEO| Grindina de dimensiuni uriașe a făcut prăpăd în județul Bacău

Legumicultorii afectați trebuie sa facă solicitari la primarie pentru a le fi evaluate pagubele, dar nu se stie daca vor fi despagubiti.

Furtunile violente cu grindina si descarcari electrice se abat peste intreaga tara, iar in localitatile apropiate apelor curgatoare exista in continuare risc de inundatii. In comuna Negrilesti, din Bistrita-Nasaud, viitura a lovit parca cel mai rau.

Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea, valabil pana sambata dimineata. In acest timp, aversele vor fi torentiale si vor depasi, in unele locuri, 60 de litri pe metrul patrat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si