Vremea extremă a făcut ravagii și pe Transalpina. Aici drumul a fost acoperit de un strat gros de gheață, după o furtună izbucnită din senin. Localitățile Rodna și Sângeorz Băi din Bistrița Năsăud au fost măturate de ape, după o furtună violentă care a durat mai puțin de o oră. Oamenii au fost avertizați prin Roalert să se adăpostească, după ce în zonă a fost emis un cod roșu de vreme extremă.

"Nenorocire, domne, nenorocire, Doamne ferește să bată în casă, în bucătărie, și la noi, solarul"

În urma furtunii au căzut precipitații cât pentru o lună, iar oamenii s-au trezit cu grădinile, curțile și beciurile inundate. Străzile neasfaltate s-au umplut de noroi, iar mai mulți localnici au rămas blocați în case.
Și drumul județean care leagă Valea Vinului de Rodna a fost blocat de aluviuni. Zona a fost lovită și de grindină, iar în localitatea Cormaia, un adăpost de animale a luat foc după ce a fost lovit de fulger.

Citește și: România se topește! Avertizarea de cod portocaliu a meteorologiilor a fost prelungită. Zonele care scapă de caniculă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O furtună violentă a lovit și județul Harghita. În localitatea Bilbor, apele au înghițit totul în cale și au inundat mai multe gospodării.

Vreme extremă a fost și în zonele de munte. Pe Transalpina, o furtună care a durat doar jumătate de oră a acoperit drumul cu un strat gros de grindină.

Și în stațiunea Casnic din județul Maramureș a plouat cu gheață, după ce în zonă a fost emis un cod portocaliu de vreme severă.

Tot aici, vântul puternic a ridicat un praf toxic de pe Halda de la Tăuții de Sus și l-a dus spre municipiul Baia Mare.

Vara anului 2023 a fost una a extremelor, fiind înregistrat un număr record de avertizări de vreme severă, inclusiv furtuni violente sau tornade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si