Mașinile practic au plutit pe bulevarde iar oamenii, prinși în mijlocul vijeliei, s-au descălțat și au mers prin apa de jumătate de metru. Furtuni vor fi și in zilele următoare.

Sub cod portocaliu de furtuni si vijelii, cerul parca s-a rupt in doua si a lasat sa se reverse viituri puternice peste toata tara. In Bistrita-Nasaud, la Budacu de Sus, 20 de gospodarii au fost cotropite de ape.

Bietii oameni s-au trezit scaldati in propriile locuinte, pana la genunchi.

Citeste si: VIDEO| Tragedie în Bihor: Copil de patru ani, ucis de viitură

A plouat torential cateva zeci de minute, cu peste 50 de litri pe metru patrat. S-au inundat curti, garaje si locuinte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Martori din toate colturile tarii povestesc cum, deodata, cerul s-a innegrit iar norii parca s-au facut una cu pamantul. La Calarasi a fost surprinsa chiar si formarea unei tornade.

Potopul s-a revarsat si in oras, la Buzau, de exemplu, dupa o jumatate de ora de furtuna puternica, strazile s-au inecat sub ape, iar soferii prinsi intre suvoaie, au inceput sa-si caute in apa numerele de inmatriculare.

Citeste si: VIDEO| Adolescenta mutilată cu foc de un criminal în serie, plimbată între spitale

Sistemul de canalizare s-a dovedit a fi depasit si in Slobozia, unde pe bulevardul principal se putea merge, mai degraba, cu barca.

O vreme de cosmar se anunta si pentru zilele urmatoare. Momentan, in vigoare este un cod portocaliu de vreme rea, valabil pentru aproape toata tara, pana la miezul noptii.

In aceste ore, ploile torentiale vor atinge chiar si 80 de litri pe metrul patrat, iar vantul va lua aspect de furtuna.

Citeste si: Vremea în România. Avertizările de furtuni, prelungite- Cea mai mare parte a ţării este sub cod galben sau cod portocaliu până marţi dimineaţă

Pentru Capitala si sud-estul tarii este in vigoare un cod galben valabil pana vineri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si