UPDATE:  Intervenție viitură pe DN22D Horia

În jurul orei 11:30 de minute prin apel la numărul unic de urgență 112 Dispeceratul integrat ISU- SAJ- SMURD, a fost anunțat despre o viitură pe drumul național 22 D pe raza localității Horia care a surprins mai multe autoturisme.

La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea o autospecială de transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare iar din cadrul Secției de Pompieri Măcin două autospeciale cu un total de

29 de subofițeri și 3 ofițeri.

În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puțin mai înaltă, iar a 10-a persoană identificată de către echipa de căutare salvare.
Toate persoanele au fost preluate în siguranță și duse la primăria din localitate.

În acest moment misiunea este în dinamică iar echipa de căutare salvare face cercetări în teren pentru evaluarea situației.

În sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea au intervenit și reprezentanții primăriei Horia, IPJ TULCEA și echipaje de la Drumurile Naționale

Misiunea este in dinamică.

 

UPDATE:  În Tulcea, inundațiile au afectat mai multe zone, iar câteva persoane au fost evacuate cu ajutorul autorităților.

În acest moment situația în zona localității Horia se prezintă astfel: Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliță formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperată de pe marginea drumului și transportate în siguranță într-o zonă ferită de inundații.

Trei autoturisme au fost afectate de viitură una din ele fiind deplasată în interiorul localității.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UPDATE: În Tulcea, mai multe autoturisme au fost blocate pe partea carosabilă, iar autoritățile au emis un mesaj de avertizare de tip RO-Alert.

UPDATE 12.30:  La aceste ore, în București plouă torențial. Temperaturile nu au trecut, până acum, de 21 de grade Celsius, iar maxima de astăzi va fi de 23 de grade Celsius în Capitală.

UPDATE: Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Harta zonelor vizate

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp un nou cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Acesta va fi valabil în intervalul 27 iulie, ora 10:00- 27 iulie, 21:00.

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65

km/h.

În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, se va înregistra o accentuare temporară a instabilității atmosferice, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului (local rafale de 50...70 km/h), iar izolat pot apărea și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat pot atinge 30...40 l/mp.

Pe întreg teritoriul vor exista local și temporar intensificări ale vântului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70...80 km/h.

UPDATE: Ploile au făcut prăpăd în România!

ISUG a transmis bilanțul tragic al fenomenelor meteo extreme care au avut loc noaptea trecută: Patru persoane s-au stins din viață. În județele Botoșani și Caraș-Severin, trei persoane au fost lovite de fulger, în timp ce în județul Alba, o altă persoană a pierit din cauza căderii unui copac peste autoturismul în care se afla. 

”53 de localităţi din 22 de judeţe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV şi TL) şi municipiul Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc şi 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate”, au transmis reprezentanții IGSU.

Totodată, în județul Ilfov, o persoană a ajuns de urgență la spital după ce un copac a căzut pe un autoturism aflat în mers.

”Aceste situaţii înregistrate la nivel naţional reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă. Ţineţi cont de recomandările autorităţilor, respectaţi măsurile şi avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacţie. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta şi să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultaţi ghidurile disponibile pe platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro/”, a mai transmis IGSU.

Știrea inițială

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Avertizarea făcut de meteorologi este valabilă până la ora 10, timp în care sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cum va fi vremea joi, 27 iulie 2023? Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Harta zonelor vizate

" 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00

Zonele afectate: conform textului și hărții

Fenomene: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată

Citește și: Vântul puternic blochează activitatea în Portul Constanța. ,,Situaţia s-a agravat, deoarece vântul şi-a sporit intensitatea''

Mesaj: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00

Zone afectate: conform textului și hărții

Citește și: Cinci persoane au murit, în urma unor furtuni violente din nordul Italiei și a incendiilor din Sicilia. Președintele Siciliei ar urma să ceară stare de urgență pe insulă

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp", se precizează în mesajul transmis de reprezentanții ANM.

Citește și: VIDEO- România se topește sub valul de caniculă, cu temperaturi de 42 de grade. De joi, vremea se schimbă radical


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si