Furtunile violente vor fi tot mai dese avertizează meteorologii. Nu mai puțin de zece coduri roșii de vreme extremă au fost emise aseară. Iar o furtună puternică care a lovit cu forța unui uragan a făcut prăpăd în estul țării. În unele zone, localnicii s-au confruntat pentru prima dată cu tornade.

Atenție, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.

Vijeliile puternice distrug tot în cale

Așa a arătat furtuna de cod roșu care a lovit orașul Tecuci. Zece minute de vijelii au fost suficiente pentru a distruge totul, în cale. Vântul a bătut cu 90 de kilometri pe oră, iar rafalele au luat pe sus acoperișuri și bucăți de tablă de pe clădiri și au pus la pământ, mai mulți copaci.

"Zici că a dat cu bombă, frate, n am văzut așa ceva, uite numai fire înșirate, totul"

Furtuna puternică a lovit în tot estul țării. În județul Neamț acoperișul unei clădiri a căzut peste un bărbat, în timp ce în comuna Secuieni din județul Bacău, bucăți din acoperișul unei case au fost smulse de vânt și duse chiar pe stâlpii de electricitate.

"Bucăți mici aici, acoperișuri de pe casă"

Și în Brăila natura dezlănțuită a smuls acoperișul unei ferme, în timp ce zece animale au sfârșit electrocutate.

În Galați vântul a doborât mai mulți copaci și a lăsat douăzeci de localități fără curent electric. În comuna Matca, rafalele puternice de vânt au răsturnat camioane, iar solariile fermierilor au fost distruse.

"Na uitați, doamnă, a uitați. Unde se bag eu astea, Doamne, vai Doamne...uitați, Doamne, solarul meu...Doamne..."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii nu au putut decât să privească neputincioși cum natura le distruge munca de o viață.

Citește și: VIDEO- Apocalipsa din Slovenia vine spre noi. Meteorologii anunță ploi abundente vânt puternic și inundații în vestul țării

"Dezastru... dezastru. Zece minute, un sfert de oră. Bătea piatra în geam, grindina geam, ziceai că bate cu pietre"

"E vorba de sute de hectare de solare care sunt stricate la pământ plus zeci de acoperișuri de case, care au fost smulse în urma vântului foarte puternic. Sunt dube care au fost răsturnate, solare pe schelet de fier care au fost îndoite. În treizeci și opt de ani când sunt eu n-am văzut așa ceva"

Dezastru a fost și în Buzău, după o furtună care a durat doar treizeci de minute. Vijelia care s-a abătut peste oraș a scos din rădăcini mai mulți copaci care au căzut peste mașini sau peste cablurile de electricitate. Mai multe străzi au fost inundate, spre nemulțumirea șoferilor.

În timp ce în Moldova vijeliile au distrus tot în cale, pe Autostrada Soarelui turiștii care mergeau spre litoral au fost nevoiți să tragă pe dreapta, după ce grindina i-a lovit în plin.

"Mamăăă, cred că mi-a spart parbrizul băi.

Mamă cum s-a auzit, cred că mi-a spart parbrizul"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Și în Călărași vremea a făcut ravagii. Mai multe străzi, dar și un supermarket au fost inundate după ce
sistemul de canalizare a fost afectat de vijelie.

Furtuna care a măturat estul țării a fost aceeași care a făcut ravagii în Europa. De altfel, în decursul a câteva ore meteorologii au emis zece avertizări nowcasting: Cod roșu de vreme rea.

Specialiștii avertizează că astfel de fenomene riscă să devină o normalitate.

"Frecvența și intensitatea fenomenelor severe este în creștere, va continua să crească. Acum în zona României o masă de aer extrem de cald. În momentul în care un aer mult mai rece, care ajunge la noi, fie dinspre Europa Centrală sau dinspre nordul continentului, dinspre nord-est, și dislocuiește aerul foarte cald preexistent, la zona de contact apar nori cu dezvoltări foarte mare pe verticală și aceștia determină intensificări puternice ale vântului, vijelii, de asemenea averse torențiale frecvente, descărcări electrice, grindină"

În urma furtunilor care au lovit estul țării au fost afectate peste cincizeci de localități din treisprezece județe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si