Patru frați, cvadrupleți, două destine diferite. Este povara cu care trăiește în suflet Tatiana Ciutac, o mamă din Republica Moldova ce se roagă ca timpul să stea în loc. Pe 20 septembrie cvadrupleții ei împlinesc un an- dar pentru doi dintre micuți fiecare zi e mai aproape de moarte. Galina și Mihail au fost diagnosticați recent cu amiotrofie spinală de tip 1.

Gemenii, tratament cu o injecție de câte 2,1 milioane de dolari

O afecţiune gravă, care se poate vindeca prin cea mai scumpă injecție din lume: în valoare de 2,1 milioane de dolari pentru fiecare geamăn.
"Doar împreună vom putea să strângem această sumă enormă, pentru ca, copiii noștri să poată crește împreună cu celelalte surori", spune mama.

Citeste si: Medicul Virgil Musta: Nu vor exista “zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la şcoală

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Boala este atât de rară încât se întâlnește la unul din 6000 de copii și afectează neuronii motori. Cu alte cuvinte, activităţi banale precum înghițitul, mersul sau controlul capului devin imposibile.

Așadar, Galina și Mihail au nevoie în permanență de aparate care să-i ajute să respire.
"Acestea sunt aparatele de care are nevoie Galina. Și nu doar Galina. Mihai se folosește de două ori pe zi de acest aparat", explică femeia.

Cvadrupleții, șanse de supraviețuire până la doi ani

Specialiştii spun că şansele de supravieţuire sunt de până la 2 ani,  astfel că familia gemenilor Ciutac va trebui să ia o decizie imposibilă- care dintre Mihail și Galina va fi tratat primul, atunci când se vor strânge primele două milioane de dolari.

Citeste si: VIDEO| Pedofilie cu "bune intenţii"

"E foarte greu, cand pretul pus pe viata copiilor nostri este atat de mare", spune mama copiilor.
Povestea micuţilor Ciutac a făcut înconjurul întregii ţări, dar şi al Europei. Mii de oameni s-au mobilizat şi au creat grupuri de facebook, unde strâng bani prin vânzarea de jucării, licitaţii de haine sau spectacole caritabile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si