”Că pe liceeni nu-i preocupă atât de tare să ia BAC-ul o vedem și în statistici. Suntem codașii Europei la numărul de absolvenți de facultate, iar previziunile pentru anii următori nu sunt deloc bune. Tot mai mulți încep să lucreze după ce termină școala, preocupați să facă bani, în loc să umble după diplome”, spune Christian Sabbagh.

Daniel David, rectorul celei mai mari universități din România, atrage atenția de câțiva ani asupra acestei probleme cu care țara noastră se confruntă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”În prezent suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de absolvenți de facultate. Avem prea puțin studenți raportat la populația general. Într-o lume care se schimbă, suntem într-o nouă revoluție industrială, este un pericol că oamenii ăștia nu înțeleg lumea în care trăiesc, nu o să fie conectați cu tehnologiile, oamenii ăștia n-o să fie toleranți unii cu alții. Facultate ar trebui să fie astăzi ceea ce era liceul pentru părinții sau bunicii noștri”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si