Close sidebar
Close sidebar

VIDEO -Germenii, categoria de micro-plante despre care nu se știu multe

Mâncăm legume dar puțini dintre noi stim ce proprietăți extraordinare ascund germenii o categorie de micro-plante mai puțin consumată.

Iulian Ciurea,

Germenii au proprietăți mai puțin cunoscute [Sursa foto: UPfit]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Le cunoastem drept microplante care pot fi adăugate în diferite tipuri de salate. Insa germenii, fie ei de grau, orz, mei, brocoli,porumb,mazare sau altceva sunt mult mai mult decat atat. 

„Propritatile lor nutritive au valori mult crescute fata e cele ale plantei mature, in felul acesta putem face afirmatii ca pentru anumiți germeni avem de 20 de ori mai mare concentratia de vitamine si minerale decat la planta matura”, spun experții în nutriție.

Știm puține despre germenii care sunt micro-plante, extrem de benefice pentru organism

Calitatile lor isi fac efectul in organism inca de la primul consum.

„Broccoli conopida pot fi puse la germinat, sunt legume care au multe fibre si sunt si recomandate”, spun nutriționiștii.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

Nutrtionistii ne recomanda sa mancam germeni in special in perioadele in care consuman mai putina carne, dar niciodata in stare simpla, ci peste un alt aliment. Pot fi adaugati cu success in aproape orice tip de preparat.

„Daca se consuma legume o ligurita din germeni se poate adauga, daca e consuma supe crème, in farfurie, o linurita doua in astfel de germeni, in salate ii mai putem adauga sau daca ne facem smoothie-uri, salate, supe proaspete de legume, putem sa adaugam 2-3 linguri fara probleme ajungand astfel la o catitate de 100 grame pe zi”, spun

specialiștii în nutriție.

Specialist: Germenii trebuie mâncați în stare crudă

Trebuie sa avem grija la un singur lucru: sa mancam germeni in stare cruda, niciodata preparati termic. La tmperaturi mai mari de 40 de grade, tuberculii se dezactiveaza si isi pierd toate proprietatile.

„100 de grame de grmeni pe z, de exemplu, inseamna enzime, mai ales in aceasa perioada in care avem nevoie de imuitate, de un sistem imun bun, fuctional si care sa raspunda bine la tot ceinseamna virusi”, spun specialiștii.

Desi nu sunt interzisi in niciun regim alimentar, specialistii ne recomanda sa fim prudenti daca ne incaadram intr-o anumita categorie de persoane cu afectiuni cronice.

Germenii de plante sunt considerati hrana terapeutica si sunt cea mai buna alegere pentru o imunitate de fier si o sanatate pe termn lung, ne mai spun specialistii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI