„Cinci oameni au murit din cauza gerului în ultimele ore în Galați, Buzău și Iași! Asta după ce am trecut prin cea mai geroasă dimineață din această iarnă. Meteorologii anunță pentru perioada următoare o iarnă haotică: vremea se încălzește și să răcește de la o zi la alta, cu noi minime record”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

5 morți din cauza gerului

La minus 17, 2 grade, cât s-au înregistrat oficial la Botoșani, e greu să supraviețuiești sub cerul liber. Oamenii fără adăpost au primit ajutorul pompierilor. Nici pentru sărmanii rămași singuri acasă nu e mai ușor. În Pașcani, o femeie de 59 de ani a fost găsită în locuința neîncălzită. Avea temperatura corporală de 23,8 grade. A ajuns la spital, dar medicii n-au putut să o salveze. Iar camerele de gardă sunt pline de persoane cu degerături și fracturi.
„Am ieșit din casă, am mers la cumpărături, am căzut, asta a fost. Nu știu cum s-a întâmplat, pur și simplu am căzut, ieșeam de pe o cărăruie și mergeam pe un trotuar și când am venit s-a lovit mâna de partea cu trotuarul și era și gheață”, a spus o pacientă cu fractură.
În județul Galați au murit trei persoane: doi bărbați de 40 și 64 de ani și o femeie de 79 de ani.

În Buzău, o altă femeie de 46 de ani a căzut victimă gerului.
Minus 17 grade s-au înregistrat în această dimineață la Iași. Temperatura resimțită a fost și mai scăzută.
Cel mai greu a fost pentru pietoni.

Citește și: VIDEO- Gerul a pus stăpânire pe toată țara. O femeie a fost găsită înghețată, în propria curte

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și dacă ninsorile și gerul nu erau suficiente, mașinile șoferilor dintr-un cartier din Iași s-au transformat în sloi de gheață, la propriu, după ce apa a curs pe stradă toată noaptea de la o conductă care s-a spart.
„- Dispecerul ne-a anunțat că curge, dimineață abia am închis-o, acum remediem.
- Deci toată noaptea a curs?
- Cred că da, noi n-am lucrat”, a spus unul dintre muncitori.
La Negrești, în județul Vaslui, s-au înregistrat minus 18,6 grade. La Târgu Secuiesc au fost minus 18,3 grade. La Joseni s-au înregistrat minus 16,8, iar la Miercurea Ciuc mercurul din termometre a indicat minus 15,2 grade.
La malul mării, gerul a schimbat radical peisajul. Aceste imagini sunt surprinse în portul Tomis din Constanța.
„Din cauza vântului puternic, azi-noapte, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise. Valurile au atins, la mal, chiar și 5 metri”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.
Pe ambarcațiuni, pe dig și pe stabilopozi au apărut țurțuri și gheață.
Și la Constanța s-a înregistrat cea mai geroasă dimineață din această iarnă. Pe 4 ianuarie, la malul mării se înregistrau 15 grade cu plus. Acum, temperatura s-a prăbușit cu 20 de grade.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si