Din cauza temperaturilor extrem de scăzute o femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în propria curte și a murit, apoi la spital. Pentru a evita astfel de tragedii, în Botoșani și Dorohoi, pompierii și polițiști locali au patrulat pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportul acestora la spații de cazare. Ce recomandări au autoritățile pentru această perioadă geroasă, dar și care mai este situația în Moldova, unde valul polar s-a simțit cel mai mult, știe colega mea, Delia Săndulachi.

Bună ziua, Delia!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Gerul a pus stăpânire pe toată țara

Bună ziua, Cristina! Este ger în toate județele din Moldova. Azi noapte, la Iași, de exemplu, au fost minus șaptesprezece grade. Frigul a făcut, din păcate, și primele victime. O femeie de 59 de ani din Pașcani a fost găsită căzută în curtea casei. Era în stop cardio respirator când au ajuns salvatorii la ea. Au resuscitat-o, însă temperatura corpului ei era de doar douăzeci și opt de grade. Au dus-o la spital, însă aceasta nu a supraviețuit. Alți doi bărbați din județul Iași au ajuns și ei cu degerături la spital. Tocmai pentru a evita astfel de situații, autoritățile locale din toate județele din Moldova au mers azi noapte prin oraș și au căutat persoanele fără adăpost și le-au oferit varianta de a merge în spații încălzite, în spații de cazare pregătite special pentru ei, tocmai pentru a nu rămâne afară la aceste temperaturi extrem de scăzute.

Va fi frig în continuare. Nu vă lăsați păcăliți de soarele de pe cer. Așadar, dacă ieșiți din casă, îmbrăcați-vă gros. Dacă aveți de stat mai mult timp pe afară este recomandat să vă mișcați în permanență pentru a vă păstra căldura corporală și evitați să consumați în exces cafea și alcool.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Va fi frig în continuare și în această noapte sunt temperaturi scăzute. De altfel, este în vigoare o avertizare meteorologică de ger în toată țara. Până mâine dimineață la ora zece este valabilă această avertizare. Azi noapte. De exemplu, cel mai frig a fost în județul Vaslui, la Negrești, minus nouăsprezece grade. Minus optsprezece grade au fost la Târgu Secuiesc, iar la Bacău și la Întorsura Buzăului au fost minus șaptesprezece grade, a transmis Delia Săndulachi.

Citește și: VIDEO- Cea mai geroasă dimineață: minus 18 grade Celsius. Cum a fost vremea în celelalte regiuni?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si