Papa Francisc a spălat aseară picioarele a 12 femei din închisoare, un gest impresionant, care marchează Joia Mare la catolici. Cum au reacționat deținutele în fața acestui moment, vedem acum, a transmis Simona Pătruleasa.

Impresionant, Papa a spălat picioarele deținutelor

Aflat în scaun cu rotile și cu o atitudine caldă, Papa Francisc  în vârstă de 87 de ani  a spălat rând pe rând picioarele a 12 deținute de la închisoarea pentru femei din Rebibbia, aflată la marginea Romei.

Femeile au fost extrem de impresionate. Au plâns atunci când suveranul pontif le-a sărutat picioarele.

După acest ritual, liderul de la Vatican a primit, în aplauze, de la deținute flori cultivate în închisoare dar și un rozariu și o eșarfă, în semn de mulțumire și apreciere. Și Papa, la rândul său, a oferit celor de la închisoare un tablou cu pictura Sfintei Fecioare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Vaticanul, luminat de sărbătoare. Papa Francis a ținut un discurs emoționant

Liderul de la Vatican a părut într-o formă bună ieri, inclusiv la slujba din Joia Mare, oficiată la bazilica Sfântul Petru.

În ultima perioadă, starea sa de sănătate a stârnit îngrijorare. A suferit de mai multe infecții care l-au împiedicat să îşi citească discursurile.

În această seară, papa urmează să prezideze procesiunea „Calea Crucii” de lângă Colosseum, la care nu a putut participa anul trecut, tot din motive de sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: