În unele orașe prețul gigacaloriei trece de 1.000 de lei. În Moldova, un municipiu important a făcut un credit de 30 de milioane de euro pentru a cumpăra cărbunele necesar încălzirii centralizate.

Valoarea subvenției rămâne la mâna aleșilor din consiliile locale. 

Acum se fac probele la rece în centrul de comandă Colterm, locul de unde este monitorizată alimentarea cu apă caldă dar și căldura din 45 de mii de apartamente, plus multe instituții publice, inclusiv spitale și școli din Timișoara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În vestul țării, gigacaloria costă peste o 1170, însă consumatorii vor achita numai 425 de lei, restul e subvenția de la stat.

La Iași, gigacaloria e la polul opus- are un preț total de 339 lei, dar situația nu e roză în capitala Moldovei. Primăria a făcut un credit de treizeci de milioane de euro pentru a cumpăra cărbunele necesar încălziri centralizate.

În București prețul este de 1.000

de lei. Pe lângă subvenție, locuitorii Capitalei mai achită 330 lei.

Prețul total e mult mai mic în Craiova și Oradea. De unde aceste diferențe? Totul ține de vechimea rețelei de transport, dar și de modul în care e produsă energia termică.

Subvențiile sunt plătite în cele din urmă tot de noi prin taxele achitate la buget.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si