O clădire parcă părăsită- cu pereți plini de mucegai, de pe care tencuiala se desprinde, unde grupurile sanitare sunt de fapt doua wc-uri turcești, iar pe holurile desprinse parcă dintr-un film de groază, nu este nici lumină.

Așa arată Clubul Sportiv Petrolul Ploiești, locul în care zi de zi, copii din tot județul Prahova se antreneză ca să facă performanță. În sala de gimnastică, saltele vechi se rup tot mai rău în fiecare zi, iar cei mici ajung să creadă că așa arată normalitatea.

Doina Olaru este angajata clubului din 1982 și a fost martor neputincios la degradarea acestui loc.

DOINA OLARU – ANTRENOR SECȚIA DE GIMNASTICĂ: Am măturat în sala asta și cea artistică de foarte multe ori. Vin părinții și se gândesc: oare doamna ce o fi, femeia de serviciu? Că apoi mă văd în sală ca antrenor.

EDUARD CRÎNGAȘU- DIRECTORUL CS "PETROLUL" PLOIEȘTI: Chiar în sala de gimnastică, la un moment dat, în timpul antrenamentului s-a desprins o bucată de tencuială din tavan.

Citeste si: VIDEO| Pictorial scandalos în sinagogă. Imaginile cu o tânără îmbrăcată sumar au devenit virale

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Părinții vin și ei și văd ce condiții sunt pe aici. Unii s-au retras, alții frecventează mai puțin.

ALEXANDRA MARIN – REPORTER KANAL D: În total, sunt peste 400 de copii care își defășoară activitatea aici, la Clubul Petrolul din Ploiești, dintre care în jur de 200 au și participat la competiții naționale.

Ar trebui să fie o prioritate- având în vedere că aici se fac tot felul de antrenamente: gimnastică, lupte, șah sau ciclism.

Tot aici s-au antrenat și campioanele mondiale Ana Maria Tămârjan, Corina Ungureanu sau Elisabeta Turcu.

Însă cei responsabili fac numai cârpeli și numai atunci când cei mici sunt la un pas de o nenorocire. Clădirea e proprietatea Clubului Sportiv Municipal, adică a primăriei, dar cei aici se spală pe mâini de orice resposabilitate.

LUCIAN RĂDULESCU- DIRECTOR ADJUNCT CSM PLOIEȘTI: Sunt lucuri care țin de ograda fiecăruia. CSM a preluat în 2010 acestă bază. Am dat-o în administrare către CS Petrolul. Administrarea este făcută de dumnealor. Și noi i-am sprijinit cât am putut. Am schimbat acoperișul, am făcut gardul exterior și interior. Cam astea sunt lucrurile făcute de noi.

Jocul de ping-pong merge mai departe. Dintr-o scăpare, pe care nimeni nu o poate explica, primarul spune că el a preluat numai clădirea, terenul a rămas cu ministerul drept administrator....

ADRIAN DOBRE – PRIMAR PLOIESTI: Nouă ne-a fost transferată clădirea respectivă, dar nu și terenul. Noi nu putem să facem investiții în clădirea respectivă, atâta timp cât nu suntem proprietarii terenului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După opt ani de nepăsare s-au trezit și cei din minister. În timp ce noi vizitam clădirea, noul ministru al Transporturilor a trimis corpul de control la Ploiești.

IONUȚ STROE – MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTURILOR: Am cerut ca în acestă seară să am un raport preliminar asupra chestiunilor găsite în neregulă și câteva soluții rapide în legătură cu aceste lucruri neconforme.

Până când resposabilii găsesc soluții, copiii continuă să se antreneze la un club vechi de șase decenii și cu fiecare zi ce trece mai cade câte o bucată de tencuială peste gimnastica românească.

Citeste si: VIDEO| Sudul litoralului se schimbă la față. Hotelurile aflate în paragină vor fi modernizate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si