O stație meteo, puncte de observare cu binoclu și periscop, stații muzicale, panouri cu plante aromatice, puzzle-uri tematice și o fantână solară -  sunt doar câteva dintre dotările noii grădini care îi va ajuta pe cei mici să își dezvolte toate simțurile și să își îmbogățească cunoștințele într-un mod distractiv.

Copiii exploreaza cu bucurie grădina senzorială

Gabriel are 4 ani. Bucuria și suprinderea lui au fost nemărginite când a pășit în curtea gradiniței, total schimbată față de cum a lăsat-o în primăvară.

Citeste si: Bunele maniere se invata de mic! Cat costa un curs de eticheta pentru cei mici

"Este foarte inovativă și foarte utilă atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice. Vă dați seama cât de liberi se simt ei într-o astfel de grădină, cât pot să exploreze", declară mama lui Gabriel.

Grădina senzorială are o bibliotecă plină de povești pentru copii

"Grădina senzorială" a fost amenajată pe o suprafață de 3000 de metri patrati, ramasa pana acum nefolosita, in curtea unei gradinite din Iasi. Copiii au astfel ocazia să intre in universul cunoasterii prin joc si povesti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: TikTok avertizează toți părinții. Un clip video cu o sinucidere circulă online și...

"Este o zonă a bibliotecii, unde copiii pot citi, între ghilimele, imagini, recunoaște litere, au aleea de povești, unde pot recunoaște poveștile lor preferate și se pot bucura la audiția unei povești spuse de doamna educatoare", spune educatoarea Luiza Apetrei.

Ore distractive pentru copii în grădina senzorială

220 de preșcolari se vor bucura de noua investiție, iar atât timp cât vremea va permite, orele vor fi mult mai distractive pentru cei mici.

Citeste si: Arad: Opt localităţi din judeţ vor începe şcoala în scenariul roşu

"Ceea ce vedeți aici, este transformarea realizată de noi pentru a desfășura activități outdoor. Practic, materialele din clasă sunt aduse afară și copilul are posibilitatea de a învăța prin intermediul tuturor simțurilor", explică Elena Lungu, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr.26, din Iași.

Conceptul a fost dezvoltat și implementat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” în parteneriat cu instituții de învățământ superior din Letonia, Portugalia și Turcia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si