Situația din Slănic Prahova devine din ce în ce mai tensionată! Craterul s-a extins, iar strada surpată riscă să prăbușească inclusiv o grădiniță, unde s-au produs deja fisuri în pereți, informează Antena 3 CNN.

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, în urma măsurătorilor efectuate, vineri dimineaţa, de personalul specializat, contractat de Primăria Slănic, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Pericol grădiniță Slănic Prahova

Imagine cu drumul surpat din Slănic Prahova.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Care este motivul pentru care drumul s-a surpat?

Peste 40 de locatari din trei blocuri au fost evacuați ieri, iar vineri, aceștia s-au întors pentru a-și recupera lucrurile. Joi, strada 23 August avea un crater de aproximativ 2 m, pe o suprafaţă de peste 60 de mp.

Citește și: Cel mai sărac oraș din România este în Moldova. Din 15.000 de locuitori, doar 900 au locuri de muncă

Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis imediat o echipă formată din personal DSU şi IGSU de la București.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Întrucât pe strada 23 August din oraşul Slănic, în dreptul Sediului Poliţiei oraşului Slănic, îmbrăcămintea asfaltică s-a surpat, zona afectată este închisă circulaţiei fiind impuse restricţii. Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia", a transmis IPJ Prahova.  

Pericol grădiniță Slănic Prahova

Imagine cu drumul surpat din Slănic Prahova.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Momentan nu se știe motivul exact, dar se ia în calcul fie existența unui curs de apă pentru că nivelul unui lac din zonă a scăzut inexplicabil cu 2-3 metri în doar câteva săptămâni, a mai scris sursa citată mai sus.

Citește și: Destin tragic pentru o fetiță de doi ani. Medicii i-ar fi pus un diagnostic greșit, în repetate rânduri. Mama copilei: "Am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut"

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că drumul s-a surpat deoarece era construit peste o mină. 

"S-a făcut un drum peste o mină. Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine? Acolo s-au dat nişte autorizaţii când s-au făcut acele drumuri, sunt anumite istorii.

În schimb, am văzut reacţia statului român şi a situaţiilor de urgenţă care au intervenit imediat. Am văzut cum a intervenit prefectura, s-au mutat 42 de familii, s-au găsit soluţii. Aia am văzut", a spus Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Primarul a spus că nu știe ce se află pe dedesubt, în schimb, a recunoscut că în Slănic se exploatează sare de 2000 de ani, conform Observator.

Cinci mii de oameni locuiesc în Slănic Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si