Visul Schengen pare și mai departe de noi după ce descinderi maraton organizate în mai multe locuri din țară au scos la iveală cât de ușor se trece granița spre vestul Europei pentru sume cuprinse între trei și cinci mii de euro. În jur de o mie de migranți au fost transportați ilegal în Spațiul Schengen.

Printre cei implicați în rețea ar fi un colonel M.A.I în rezervă, un fost șef de la imigrări și un avocat cunoscut din Reșița, a transmis Cristian Sabbagh.

Granițe ciuruite! Șpagă pentru vestul Europei

Bărbatul din imagini este fostul șef al biroului de imigrări din Reșița și, spun procurorii D.N.A, este unul dintre capii rețelei care se ocupa cu aducerea în România a unor migranți din Bangladesh, India sau Pakistan. Aceștia plăteau între trei mii și șase mii de euro ca să obțină viză de muncă în România, ulterior li se aranja transportul mai departe spre vestul Europei.

Păi a ieșit la pensie, dar aici nu s-a văzut nimic, nu, absolut deloc... Era de treabă, a spus o femeie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

După ce au lucrat în M.A.I, capii rețelei au deschis mai multe firme care se ocupau cu aducerea de forță de muncă din Asia ca să nu fie descoperiți. Racolau actuale cadre M.A.I care îi ajutau să facă trafic de migranți.

Transporturile ilegale ar fi fost depistate la granița cu Ungaria în locul unde au fost descoperiți migranții. Oamenii legii au găsit și o mini plantație de droguri. Ofițerii de la combaterea crimei organizate au făcut șaizeci și șapte de percheziții la persoanele implicate în dosarul de migrație ilegală în Bihor, Arad, Timiș, Sibiu, Argeș, Caraș Severin și București

Prin rețeaua ilegală creată, angajații de la imigrări au reușit să emită aproape o mie două sute de avize de muncă pentru care migranții din Pakistan sau Bangladesh plăteau între cinci sute și șase mii de euro , a transmis Iulia Dumitrașcu.

Rețeaua funcționează din 2022, spun anchetatorii. Peste patruzeci de persoane au fost audiate la sediul D.I.I.C.O.T. Caraș Severin. Cercetările în acest dosar se fac pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, facilitarea șederii ilegale în România, spălare de bani, dar și pentru fapte de corupție.

Citește și: VIDEO Tinerii români care au pierit în viiturile din Italia puteau fi salvați! Ce au declarat autoritățile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si