Grecia, una dintre destinaţiile preferate de români, a deschis deja sezonul estival pentru străini. Pe insula Naxos, restaurantele și hotelurile pun la punct ultimele detalii astfel încât turiștii să fie întâmpinați regește.

De acum, oameni din toate colțurile lumii pot veni în paradisul elen.

„Bine ați venit la un nou început! Începutul revenirii la libertate și normalitate”, a anunțat ministrul elen al turismului.

Cel mai simplu este pentru vaccinaţi, care nu mai au nevoie de nimic altceva pentru a ajunge pe plajele însorite ale Greciei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Vom respecta cu toții măsurile de protecție, vom purta măști, vom folosi dezinfectant și vom vedea cum va fi”, spune un patron de cafenea.

Grecia și Italia, gata să primească turiști din nou, din weekend

Vizitatorii pot intra și în marile muzee din Grecia, după o jumătate de an, timp în care acestea au avut porțile închise. Pentru că nu mai vor sătreacă prin coşmarul de anul trecut, când au pierdut 3 turişti din 4, grecii au început şi ei imunizarea.

„Toți rezidenții permanenți vor fi vaccinați până la finalul lunii iulie”, spune primarul din Naxos.

Dacă în ţinutul zeilor totul este perfect, probleme apar pentru cei nevaccinaţi la întoarcerea în România, unde trebuie să stea izolați cel puţin 10 zile. Acest lucru îi împiedică pe mulți să își planifice un concediu.

„Asta e singurul impediment.
Izolarea ea in sine... am facut o de atatea ori si nu e un sentiment placut avem nevboie sa ne plimbam prin parc, sa iesim in oras.


Nu cred ca isi doreste nimeni sa stea inchis in casa doua saptamani cand se intoarce din vacanta”, spun oamenii.

Soluții pentru turiștii care vin din țări aflate pe lista galbenă

Ca să îi ajute pe cei care nu s-au imunizat, reprezentanții din turism au mai multe propuneri.

„Noi dorim să se desfiinteze lista galbena, Romania sa isi stabileasca un index, 400 sau 500, iar cei care vin din tarile sub acest index sa nu mai stea in carantina”, spun reprezentanți din turism.

A doua propunere ar fi ca toți turiștii care se întorc în țară să fie testați în aeroport- iar cei care sunt negativi să nu mai fie obligaţi să se izoleze. De asemenea, reprezentanții patronatului din turism cer excluderea minorilor de sub 16 ani de la carantinare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si