Tulpina indiană, dublu-mutantă, agravează situaţia şi în Italia, ţară care abia renunţase la măsurile sanitare.

Spania abia a început să-şi primească din nou turiştii, dar, acum, se vede nevoită să impună din nou restricţii! Situaţia sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile din cauza tulpinii indiene, cu o explozie a numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul tinerilor.

Restricții noi pentru Spania și Grecia 

Regiunile Catalonia şi Navarra au anunţat că Discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise se vor închide de la sfârşitul acestei săptămâni şi va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane.

Regiunea Andaluzia ar putea impune aceleaşi măsuri de săptămâna viitoare. Autorităţile spaniole nu exclud nici revenirea la obligativitatea purtării măştii.

"Nu știu cât de sigur este acest lucru. Suntem cu toții în aer liber. Ne păstrăm mai mult sau mai puțin la distanță socială unul de celălalt. Nu este ca și cum oamenii ar interacționa atât de mult înt diferite grupuri. Cred că într-un anumit fel, suntem relativ sigur, dar nu sunt expert.", a spus Carlos Enriquez, muncitor logistic.

"Acum e vară și oamenii ies mai mult.

Adevărul este că încă nu ne-am vaccinat. Și, de asemenea, oamenii acum nu poartă măștile în aer liber. Cluburile de noapte sunt deschise. Vedem acum că numărul de cazuri noi este în creștere. Și situația de acum câteva luni se repetă din nou. Auzim despre oameni pe care îi cunoaștem că se infectează din nou. ",  a spus Andrea Garcia, studentă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„Da, este destul de periculos și riscant. Dar suntem atenți și purtăm măști. Este ceva ce se întâmplă de un an și jumătate. Oamenii sunt sătui. Continuăm să călătorim și să luăm măsuri de precauție. Mai ales în Spania!”, a spus Julien Argaud, care lucrează la un birou în Spania, în timpul vacanței de vară. 

 

Citeste si: Restricții noi din cauza tulpinii dublu-mutante

Italia are şi ea emoții: Tulpina Delta reprezintă deja 22% din totalul cazurilor de coronavirus din peninsulă, iar numărul de decese și de cazuri COVID-19 începe să crească iar, după o perioadă de scădere, în care economia şi turismul au început să-şi revină.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni şi în Grecia! Agravarea situaţiei vine după mai multe săptămâni de scădere a îmbolnăvirilor, ceea ce a determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”- radioimpuls.ro

Citeste si: Condiţii călătorie Grecia 2021. Cum trebuie completat formularul PLF? Toate persoanele, testate

Portugalia este și ea în alertă

Portugalia este şi ea în alertă: 90% din cazurile noi sunt cu tulpina indiană. Autorităţile au impus deja carantină de noapte, începând de la ora 23, pentru regiunile Lisabona şi Porto, iar restaurantele se închid mai devreme, la 22:30.

Citeste si: Marea Britanie va relaxa restricțiile în ciuda numărului mare de cazuri COVID: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Autorităţile de la Lisabona au anunţat că nivelul de infectări a ajuns la cel din luna februarie, când eram în plină pandemie, cu aproape 2.500 de cazuri noi pe zi la o populaţie de 10, 3 milioane de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si