Sunt sate întregi evacuate din cauza riscului imens, unde au ars zeci de case. Aproape toată Grecia este acum sub alertă de incendii. România a anunţat că trimite mai mult de o sută de pompieri cu peste 20 de autospeciale.

Incendiile catastrofale din Grecia sunt parcă de nestăvilit. De marţi, de când au izbucnit primele focare, s-a ajuns la aproape 120 în ultimele 24 de ore.

Pe insula Evia, de lângă Grecia continentală, pompierii se luptă din răsputeri să oprească dezastrul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu la cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Imaginile au fost văzute din satelit

Aproximativ 90 de turişti de pe această plajă fuseseră evacuaţi cu puţin timp înainte

Noaptea, infernul este şi mai vizibil. Toate dealurile de lângă plaje ard cu flăcări uriaşe. Elicoptere şi avioane aruncă sute de tone de apă peste vâlvătaia care transformă totul în scrum.

Fumul gros a acoperit toată Atena. În aceste imagini filmate de pe autostradă se observă smogul din oraş.

Salvatorii lucrează fără oprire pentru că incendiile se extind cu o repeziciune uluitoare din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului.

Citeste si: Alertă! Incendiile forestiere din sudul Turciei au ajuns în stațiunile turistice. Hotelurile din Marmaris au fost evacuate

Grecii au cerut ajutor internaţional şi li s-au alăturat forţe din Franţa şi Cipru

O maşină de pompieri încearcă să traverseze centura de foc pentru a ajunge la cei care au nevoie de ei.

Peste 20 de sate au fost evacuate până acum, iar grecii încearcă să mai salveze ce pot din casele lor, în care mulţi au şi micile afaceri din care trăiesc.

Pe insula Evia, zonele ferite de foc sunt acoperite de fum, ceea ce afectează turiştii

Infernul a ajuns şi în vechea Olympia, unde au avut loc primele jocuri olimpice acum peste 2500 de ani. Situl arheologic este în pericol din cauza flăcărilor, dar autorităţile elene au trimis acolo forţe impresionante pentru a proteja situl arheologic.

Citeste si: Alertă în Atena, în urma incendiilor de vegetație! Autoritățile avertizează: „Să nu ieșiți afară!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si