Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Greva sărăciei pe salariul minim... uitat! Angajații unei fabrici din Calafat nu au mai fost plătiți din februarie

Angajații nu își mai permit nici măcar să plătească microbuzul pentru a ajunge la muncă.

Redactia Stirile Kanal D,

Angajații fabricii de textile din Calafat au intrat în grevă

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Cândva regina industriei textile la nivel mondial, în prezent, țara noastră se zbate în sărăcie la acest capitol. Ultima dovadă vine din Calafat, acolo unde 400 de muncitori plătiți cu salariul minim pe economie au oprit lucrul și s-au baricadat în fabrică. Oamenii sunt disperați pentru că nu și-au mai primit salariile de patru luni”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO- Sindicaliștii protestează în Capitală. Care este motivul nemulțumirilor acestora

Ce spun agajații

„Am 55 de ani... Ce să fac? Unde să mă duc? Spuneți-mi dumneavoastră unde să mă duc. Unii îmi repară inima la Timișoara și unii mi-o distrug în Calafat?!”, a spus Aurica, angajată a fabricii.

Cu lacrimi în ochi, Aurica spune că a ajuns la capătul răbdării. Femeia lucrează de peste 18 ani la fabrica de textile și confecții din Calafat, însă, de patru luni trăiește la limita sărăciei.

„Ne trebuie salariu! Avem facturi, avem copii. Nu pot să cer copiilor. Copilul muncește în Anglia să-mi trimită mie bani? Să mă țină? Pleacă lumea pe capete! Îi e frică lumii să vorbească! De ce să ne fie frică să vorbim până la urmă?”.

În cele patru luni fără un venit, boala femeii s-a agravat, spune ea, disperată.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Teodora Argint, reporter: Ce sacrificii ați făcut în această perioadă fără bani? La ce ați renunțat?

„Cam la tot! La jumătate din tratament în primul rând! Iau doar jumătate pentru că mi-e rușine să mai cer copiilor toată ziua”, a spus femeia.

Angajații fabricii au intrat in grevă

Circa 400 de muncitori au intrat astăzi în grevă după ce nu au mai primit salariile din februarie, asta deși venitul majorității este puțin peste 2.500

de lei. Oamenii au oprit utilajele încă de azi-dimineață și au așteptat un semn de la conducerea fabricii, dar în zadar.

Citește și: Haos la Guvern! Angajații din subordinea premierului Ciolacu au declanșat un protest spontan. "Vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”

„Suntem neplătiți... În ianuarie ne-a dat șase milioane din două, trei odată și trei odată. În februarie ne-a băgat 11 milioane și restul, până la 20 și ceva, nu. De atunci suntem neplătiți”, a spus un alt angajat.

Atât de gravă este situația, încât angajații care fac naveta nu își mai permit nici măcar să plătească transportul cu microbuzul.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

„Am plătit abonamentele 180 de lei lunar! Cu ce să trăim? Cu ce să plătim abonamentul? Eu sunt bolnavă, trebuie să mă operez la ureche! N-am un leu”.

 Angajații sunt hotărâți să rămână în grevă până își vor primi banii pe cele aproape patru luni muncite.

„Mașinile sunt oprite de azi-dimineață. Nu vine nimeni să zică: „De ce sunt oprite? Ce se întâmplă?”. Chiar nimeni”.

Patronul fabricii este un italian care stă în afara țării, iar responsabilii români, pe care acesta îi are în subordine, se ascund în birouri. Hainele produse ajung la export, însă, de la an la an, forța de muncă din industria de textile scade dramatic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI