„Este haos la Spitalul Pantelimon din București! Cadrele medicale amenință cu demisii în bloc, după ancheta șocantă care vizează moartea mai multor pacienți și în urma căreia două doctorițe au fost reținute seara trecută. Angajații spitalului își apără colegele anchetate și au intrat într-un protest spontan, chiar în incinta instituției medicale”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Doctorii care se credeau dumnezei: Medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzați de omor calificat

Medicii își apără colegele

Florina Pompilian, șefa secției ATI: „Ne-am depus demisiile din gărzi, începând cu data de mâine și urmează demisia din secție. Este inacceptabil să lucrăm în astfel de condiții. Presiunea este foarte mare, foarte mare pe noi. A fost oricum foarte mare, dar acum a explodat. Deci este inadmisibil să se facă public, să vadă o țară întreagă faptul că noi avem niște doctorițe criminale... de ce? S-a terminat ancheta, cumva, și nu știm noi? Noi salvăm vieți! Asta facem! Atunci când se poate, da? Nu toți pacienții supraviețuiesc, indiferent ce facem noi. Vă invit pe toți, care vreți, în special pe domnul ministru în secție, să vadă ce pacienți avem în secție. Lucrăm cu aceste două doamne doctor, da? Știm ce au făcut, știm cum lucrează, dar până se termină ancheta nu se poate spune că sunt vinovate.

Nici eu, nici dumneavoastră, nici domnul Barbu și nici domnul ministru! Nimeni nu poate spune cu siguranță că sunt vinovate!”.

Situația este foarte departe de a se liniști la Spitalul Pantelimon. Pare că medicii nu acceptă atât de ușor ancheta procurorilor, fiind hotărâți să își apere colegii.

Trei doctorițe și o asistentă au fost aduse în fața anchetatorilor

Alexandra Cosman, reporter: Mascații și procurorii au descins ieri la casele a patru cadre medicale de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București. Încă de la ora 9, trei doctorițe și o asistentă au fost aduse în fața anchetatorilor și după mai multe ore de audieri, după ce le-au explicat ce s-a întâmplat acolo, două dintre ele au fost reținute pentru omor calificat. Asta pentru că au existat date că un pacient ar fi murit după ce i s-ar fi redus de două ori doza de noradrenalină în mod voit, așa cum spun procurorii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Citește și: „De neacceptat!”. Alexandru Rafila cere demisii la Spitalul Pantelimon, după dosarul morților suspecte

După zece ore de audieri maraton la Serviciul Omoruri al Bucureștiului, doctoriția Mirela Păiuș, de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, a ieșit cu mâinile în cătușe. A fost reținută în cazul doctorilor care se credeau Dumnezei. Ea este unul dintre cei patru angajați duși la interogatorii.

Procuror Alexandru Anghel, purtător de cuvânt Tribunalul București: Colegii mei au declanșat cercetările și astăzi au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a două inculpate, două doamne doctor de la terapie intensivă.

Una este acuzată de tentativă de omor calificat, în concurs cu omor calificat. Cealaltă este acuzată de omor calificat. Probele au relevat că, pe 26 martie, anul acesta, una dintre inculpate a redus voluntar doza de noradrenalină.

Trei medici și o asistentă de la „Sfântul Pantelimon” au ajuns cu poliția la audieri după ce procurorii le-au percheziționat locuințele.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

De acolo au ridicat telefoane și diverse înscrisuri. Este o nouă etapă în dosarul celor 17 morți suspecte de la secția de Terapie Intensivă, acolo unde pacienților li s-ar fi redus intenționat noradrenalina, o substanță vitală.

Bolnavii, în stare gravă, erau internați ca să fie cât mai bine îngrijiți, dar s-au stins unul după altul, în doar patru zile.

Citește și: VIDEO Asistentă de la Spitalul Sf. Pantelimon, reținută pentru mărturie mincinoasă! Femeia, dată de gol de colegi

Medicii amenință cu demisia

Alexandra Cosman, reporter: Problemele continuă și astăzi pentru că secția ATI a spitalului din București a intrat în grevă spontană. Sunt 10 medici la secția ATI care astăzi au refuzat să intre în sălile de operație, însă spun că astăzi vor avea grijă de pacienții care sunt deja internați. Însă, din acest moment, nu se vor mai face alte internări în spital. Medicii spun că de mâine vor demisiona și din gardă, iar după ce se va termina toată situația, după ce vor fi externați toți pacienții pe care îi au în grijă, își vor înainte demisiile și din spital. Ministrul Sănătății a anunțat public ieri că dorește ca managerul spitalului, dar și directorul medical, să își înainteze demisiile, iar în scurt timp acesta trebuie să ajungă și aici la spital.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si