Cu doua saptamâni înainte de coacere, lubenitele au fost ciuruite de o grindina cum rar s-a mai vazut în zona.

Pepenii plantati de sotii Harbuzariu au fost distrusi dupa o ploaie violenta cu grindina cat palma. Lubenita parca a fost ciuruita de gloante, iar din fruct n-a mai ramas nimic.

Cei doi sunt cultivatori renumiti in Pogoanele. Eugenia si sotul ei au investit sume uriase in cultura de pepeni galbeni si rosii, infiintata pe o suprafata de peste 3 hectare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zi de zi au ingrijit plantatia iar in noptile foarte reci de la inceputul anului incalzeau cu candele tunelurile de folie sub care rasareau plantele. Vijeliile le-au distrus acum toata truda.

Eugenia Harbuzariu: A venit o furtuna, ploaie si a dat o grindina de 5 centimetri, incolturata si s-a dus vrej, s-a dus tot.

Cei doi spun ca au fost ghinionistii satului, pentru ca grindina a facut prapad doar pe o fâsie care cuprinde cultura lor de pepeni si mici suprafete de floarea soarelui si porumb.

Spera sa obtina al doilea rod acolo unde vrejul nu a fost tocat de grindina. Daca nu, au un plan de rezerva: să pună varză

Cei doi agricultori care au muncit o viata in domeniu nu cred ca vor primi despagubiri de la stat, mai ales ca nu si-au asigurat plantatia.

Vremea extrema a produs pagube mari si in vita-de-vie si in culturile de rapita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si