Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Grindina a ciuruit o afacere de 50.000 de euro

Fenomenele meteo extreme au facut prapad pe terenurile agricultorilor. O familie din judetul Buzau a pierdut peste 50.000 de lei pe care i-a investit intr-o cultura de pepeni.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu doua saptamâni înainte de coacere, lubenitele au fost ciuruite de o grindina cum rar s-a mai vazut în zona.

Pepenii plantati de sotii Harbuzariu au fost distrusi dupa o ploaie violenta cu grindina cat palma. Lubenita parca a fost ciuruita de gloante, iar din fruct n-a mai ramas nimic.

Cei doi sunt cultivatori renumiti in Pogoanele. Eugenia si sotul ei au investit sume uriase in cultura de pepeni galbeni si rosii, infiintata pe o suprafata de peste 3 hectare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Zi de zi au ingrijit plantatia iar in noptile foarte reci de la inceputul anului incalzeau cu candele tunelurile de folie sub care rasareau plantele. Vijeliile le-au distrus acum toata truda.

Eugenia Harbuzariu: A venit o furtuna, ploaie si a dat o grindina de 5 centimetri, incolturata si s-a dus vrej, s-a dus tot.

Cei doi spun ca au fost ghinionistii satului, pentru ca grindina a facut prapad doar pe o fâsie care cuprinde cultura lor de pepeni si mici suprafete de floarea soarelui si porumb.

Spera sa obtina al doilea rod acolo unde vrejul nu a fost tocat de grindina. Daca nu, au un plan de rezerva: să pună varză

Cei doi agricultori care au muncit o viata in domeniu nu cred ca vor primi despagubiri de la stat, mai ales ca nu si-au asigurat plantatia.

Vremea extrema a produs pagube mari si in vita-de-vie si in culturile de rapita.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI