Gripa aviară care se extinde cu repeziciune în toate colțurile lumii le dă mari bătăi de cap și fermierilor români, care sunt în stare de alertă după ce, de la începutul anului, au fost ucise peste două sute de mii de păsări din pricina virusului.

Ce spun fermieri despre acest fenomen

Dacă focarele de gripă aviară, cele două din țară, nu se vor stinge, fermele urmând să se închidă, cele care au gripă aviară, asta inseamnă că va fi o o criză de carne de

pasăre, clar că și prețul va crește”, a spus Puiu Ilisei, fermiei.

Citește și: Gripa aviară scumpește ouăle

Puiu Ilisei are o sută de mii de pui în fermă, iar săptămâna viitoare va dubla efectivul. Iar ca să prevină apariția virusului care ucide păsările, oricum cheltuie o groază de bani.

Efectele gripei aviare se văd și la piață

Efectele gripei aviare oricum se văd în piață, unde prețul ouălor a explodat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ouăle s-au scumpit cu aprox 35% în ultimul an, iar prețurile continuă să crească. De ex. dacă la aceasta tarabă un ou se vindea săptămâna trecuta cu 1.4 acum prețul este de 1.5 lei 32.13 ”, a spus Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citește și: Epidemie de scabie confirmată la un centru pentru persoane cu handicap din Prahova

Iar specialiștii din domeniu anunță că scumpirile nu se vor opri aici. 

Dacă focarele de gripă aviară vor continua să se extindă reprezentanții ANSVSA nu exclud varianta unei penurii de ouă la raft.

Citește și: Primul deces din acest an, din cauza gripei, la un pacient de 38 de ani

Iar o ofertă mai mică pe piață se va traduce prin prețuri mai mari, pe care românii vor trebui să le suporte împreună cu avalanșa de scumpiri la toate produsele alimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si