„Și nu este singurul spital aflat în această situație din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu virusul gripal. Până acum, la nivelul județului, 6 oameni au murit din cauza complicațiilor cauzate de boală”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Fără vizitatori în spitale din cauza gripei

Pe holurile celui mai mare spital din județul Buzău este tensiune maximă.

Nimeni nu are voie să intre la saloane pentru a-și vizita rudele internate. Măsura impusă de autorități din cauza numărului uriaș de infecții gripale a stârnit nemulțumirea oamenilor. Multi dintre aparținători au iscat certuri aprinse cu agenții de pază în speranța că vor reuși să ajungă la bolnavi, însă degeaba.
Măsura care restricționează accesul aparținătorilor în spitale a fost impusa chiar de autoritățile Direcției de Sănătate Publică, după ce ultimele date arată că la nivel județean, 6 persoane au murit de gripă în ultima perioadă, în timp ce la nivel național s-au înregistrat 10 decese.

Citește și: Clipe de groază pe Aeroportul Henri Coandă! Un bărbat a încercat să se sinucidă, cu un obiect ținut ascuns în gură. În aeronavă se afla și Raed Arafat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Oamenii s-au decompensat mult mai ușor, nu s-au adresat de la primele simptome medicilor de familie și au ajuns la spital în situații destul de grave. Din păcate, nu s-au mai putut corecta”, a explicat Carmen Scîntei, epidemiolog-șef DSP Buzău.
Camerele de gardă sunt luate cu asalt de pacienți care acuză infecții respiratorii, iar medicii se tem că virusul s-ar putea răspândi și mai mult.

„Vreau să menționez că la camera de gardă sunt foarte mulți pacienți care se prezintă cu infecții respiratorii, respectiv cu gripă, care, după ce sunt evaluați medical, fie primesc recomandare de internare, fie primesc tratament la domiciliu”, a explicat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.
Restricții asemănătoare celor din județ au fost impuse în mai multe spitale din țară. În timp ce unele au interzis total accesul aparținătorilor, alte unități medicale au limitat perioada vizitelor la doar câteva minute, zilnic. Pentru a preveni răspândirea bolii, medicii avertizează ca cea mai bună metodă este purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: