Sub presiunea grevelor, Guvernul a mai scos bani din pușculița statului, adică din fondul de rezervă. Astăzi a fost rândul ministerelor agriculturii, transporturilor și muncii să primească fonduri suplimentare pentru ultima lună din acest an. Cu banii promiși scoși de la sertar, angajații de la CFR au renunțat la greva generală, în timp ce reprezentanții lucrătorilor de la casele de pensii au fost chemați la discuții cu premierul,

a transmis Cristian Sabbagh.

Guvernul sparge pușculița

În ultima perioadă, la fiecare ședință de guvern, pușculița statului se mai golește câte puțin. Primele pe lista premierului au fost primăriile.

"Vom acorda suma totală de aproximativ 1.58 miliarde lei, care vor merge pentru acoperirea cheltuielilor curente. Îi asigur pe toți primarii că și în următoarele ședințe de Guvern vom aproba acele cheltuieli esențiale", a declarat Marcel Ciolacu.

Dar, lista Guvernului a fost lungă, iar fondul de rezervă, parcă un sac fără fund. Ministerul Agriculturii a primit 250 de milioane de lei, iar Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene 400 de milioane de lei. Ministerul Transporturilor a fost finanțat cu 170 de milioane de lei, iar cel al Muncii cu 190 de milioane.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Când au terminat bugetul pe care îl aveau, trebuie fie să fie o rectificare bugetară ceea ce nu s-a întâmplat, fie să ceară Guvernului fonduri suplimentare", a declarat vicepreședintele CFA România.

Citește și: VIDEO- Franța refuză extrădarea prințului Paul. Magistrații români l-au condamnat la 3 ani de închisoare

Alocările suplimentare au fost grăbite și de grevele din instituțiile statului. Spre exemplu, angajații caselor de pensii au intrat în grevă și au amenințat că nu mai plătesc banii pensionarilor.

După negocierile de astăzi, au obținut o majorare salarială începând cu 1 ianuarie. Creșterile vor fi cuprinse între 330 și 1500 de lei.

Și angajații CFR au amenințat cu greva generală încă de săptămâna trecută, dar Ministrul Transporturilor i-a convins să renunțe, după ce le-a promis și lor o creștere salarială.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si