Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în deschiderea ședinței de guvern, că din calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut să scadă.

Marcel Ciolacu, anunț-surpriză despre salariile care "ar putea să scadă"

Marcel Ciolacu a precizat că a decis să scoată de pe ordinea de zi Ordonanța care vizează salariul minim din construcții, agricultură și industria alimentară.

"Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea", a fost anunțul surprinzător făcut de premierul României.

Citește și: VIDEO- Majorarea salariilor, adoptată de Guvern. Salariul minim va crește de la 3.000 de lei, la 3.300 de lei

Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă, a insistat șeful Guvernului, care a preferat să scoată Ordonanța cu creșterile de salarii minime de pe ordinea de zi a Executivului. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Cu toții și mai ales eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă, drept urmare am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul și, până atunci, toată salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel vor rămâne neafectate deoarece au în continuare scutirea la CASS", a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu anunță o nouă treaptă de creștere a salariului minim în 2024

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat, joi, că Guvernul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună.

Totodată, premierul promite o nouă treaptă de creștere a salariului minim pe economie în 2024. 

"Acest guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în anul 2024 pe care o vom discuta evident cu partenerii sociali", a spus Marcel Ciolacu.

Salariul minim net ar fi scăzut cu 56 de lei după modificarea legii

Guvernul Ciolacu era decis să ia două decizii concomitente în privința salariilor minime din construcții, agricultură și industria alimentară: să majoreze nivelul minim salarial brut- de la 4.000 la 4.500 lei și să elimine facilitățile fiscale.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Însă obligația de a plăti CASS i-ar fi făcut pe angajații din construcții și celelalte două sectoare de activitate să piardă mai mulți bani la salariul net decât ar fi câștigat prin majorarea acordată de Guvern.

Concret, salariul minim net al angajaților din construcții este 3.150 lei, însă după majorarea pe hârtie și eliminarea facilității fiscale, angajații ar fi rămas cu un salariu net de 3.094 lei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si