Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Guvernul Orban a trecut de Parlament cu 240 de voturi ”pentru”

Guvernul Orban a trecut, luni, de Parlament cu 240 de voturi ”pentru”, ceea ce înseamnă că a primit susţinerea tutuor parlametarilor care și-au exprimat opțiunea.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Ludovic Orban a mulţumit de la tribuna Parlamentului celor care au votat Guvernul. ”Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”, a spus Orban.  

Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. Guvernul Orban este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române.

Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ- Florin Cîţu- Finanţe, Violeta Alexandru- Muncă şi Ion Ştefan- Dezvoltare.

Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00, potrivit news.ro 

Zi crucială pentru Cabinetul Orban. Premierul desemnat, de 25 de ani în PNL

Ludovic Orban, al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal, membru PNL de mai bine de 25 de ani, este pe cale să devină premier după ce a deţinut o serie de funcţii atât alese, cât şi numite din partea partidului.

Ludovic Orban, în vârstă de 56 de ani, a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii Braşov (1988), este membru PNL din 1992 şi are o experienţă de 15 ani în administraţia locală, fiind, pe rând, consilier local la sectoarele 1 şi 3, dar şi viceprimar al Capitalei. În perioada 2000- 2010, a fost preşedintele PNL Bucureşti.

În 2007, el a fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, după eliminarea PDL de la guvernare.

La alegerile parlamentare din 2008 a fost ales deputat de Bucureşti, mandat pe care şi l-a reînnoit în 2012.

În 2007, când era ministru al Transporturilor, a fost implicat într-un controversat accident rutier în urma căruia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru că s-a prezentat la poliţie la mai mult de 24 de ore de la producerea acestuia.

Ludovic Orban a candidat de mai multe ori la Primăria Generală a Capitalei, dar fără succes.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI