Bună seara.

Statul dă pe de o parte și ia pe de alta. Și ma refer aici la faptul că după veștile bune că pensiile vor fi majorate, vine și un val de scumpiri. Pentru benzină și motorină, acciza urmează să crească cu rata inflaţiei, care are o medie de 14%. În aceste condiţii, prețul carburanţilor ar putea creşte cu până la 30 de bani pe litru.

În plus, accizele pentru tutun şi alcool se vor mări cu 10%. Iar TVA-ul de 9% va fi majorat la 19% pentru alimentele cu concentrație mare de zahăr. Sunt vizate și micro întreprinderile, care vor avea o taxa de 1%, dacă au o cifră de afaceri sub 300 de mii de lei, dar o taxă de 1% se va aplica și băncilor, pe lângă impozitul pe profit. Toate aceste măsuri vor fi incluse într-un pachet fiscal amplu, iar sursele politice ne spun că săptămâna aceasta va fi definitivat, va fi publicat în transparență, apoi după ce vor fi obținute toate avizele, va ajunge pe masa Guvernului, iar de acolo în Parlament, pe repede înainte.

Scumpiri pregătite de Guvern

MAJORAREA ACCIZEI CU RATA INFLAȚIEI PENTRU CARBURANȚI

MAJORARE ACCIZE TUTUN CU 10%

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

MAJORARE ACCIZE ALCOOL CU 10%

TVA DE LA 9% LA 19% PENTRU PRODUSE CU ZAHĂR

TAXA 1% MICROÎNTREPRINDERI

TAXĂ 1% BĂNCI (SEPARAT DE IMPOZITUL PE PROFIT)

Citește și: VIDEO- Garanția de 50 de bani, din 30 noiembrie. Sistemul funcționa înainte de 1989


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si