Să trăiești cu salariul minim e o adevărată provocare, ne spune acest lucru și Anca, mamă a trei copii. Soțul este singurul care aduce un venit în casă. Lucrează în construcții, iar banii pe care îi primește abia le ajung de zi cu zi.

Salariul minim se va mări

Guvernanții au anunțat că din octombrie salariul minim va fi majorat.

„În acest moment, salariul minim brut este de trei mii de lei, adică 1898 de lei net.

Guvernanții vor o creștere de până la 3300 de lei brut. Deși pe hârtie vedem un plus de trei sute de lei, în realitate este vorba doar de o sută de lei pe care îi vor câștiga în plus angajații. Concret, salariul net va ajunge la 1988 de lei”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.

Citește și: VIDEO- Trăim bine doar la începutul lunii. Românii sunt săraci la finalul lunii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Prea puțin, spun specialiștii care ne avertizează că majorarea e nesemnificativă, în raport cu creșterile de prețuri și în plus vine la pachet cu un risc.

„Forțarea creșterii salariului minim va avea un dublu efect negativ. Pe de o parte nu va însemna decât o sută de lei în plus la salariu, o sumă infimă, dar pe de altă parte și această sumă se va topi în inflație.

De ce? Pentru că firmele vor trece aceste creșteri salariale în prețuri și în acest mod vom asista la noi scumpiri”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si