„După ce au furat din bazele de date ale Parlamentului, hackerii au încercat un atac cibernetic și asupra instituției care trebuie să protejeze informațiile cheie ale statului român. Numai că tentativa nu a avut succes. Este război hibrid, anunță premierul Ciolacu, el însuți fiind victima atacului de ieri. Hackerii au pus mâna pe datele sale din buletin, așa că șeful Executivului vrea să își schimbe documentul de identitate”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Hackerii au vrut să dea un nou atac cibernetic

Pe lângă el, și președintele Camerei Deputaților a avut de suferit în același mod. Autoritățile spun că, în general, s-au furat date publice.
Doar că hackerii au cerut și răscumpărare pentru a șterge datele premierului de pe dark web, locul în care se fac, de obicei, astfel de afaceri ilegale. Ei voiau 30 de mii de euro, plătibili în Bitcoin, moneda preferată de infractori, pentru a li se șterge urma banilor. Oficial, autoritățile nu negociază cu hackerii.
Pe de altă parte, oficialii cred că, de vină pentru astfel de breșe de securitate ar putea fi chiar angajații.

Citește și: VIDEO- Atac cibernetic la Camera Deputaților! Hackerii au furat datele personale ale lui Marcel Ciolacu și le-au pus pe piața neagră

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La scurt timp după ce hackerii au furat informații importante din baza de date a Camerei Deputaților, au mai dat un atac. De data aceasta, ținta a fost Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Culmea, fix instituția care se ocupă de împiedicarea scurgerilor și furtului de date din țara noastră.

Numai că atacul a fost respins.
Procurorii anchetează acum atacurile asupra Parlamentului. Zilnic, România se confruntă cu peste 25.000 de atacuri cibernetice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: