Vara pleacă mai greu anul acesta din termometre, dar și din magazine. Temperaturile încă ridicate i-au forțat pe unii retaileri să păstreze în continuare colecțiile de primăvară-vară în vitrine, a transmis Cristian Sabbagh.

Hainele de vară sunt atracția magazinelor

Rochii, fuste, costume de baie sau șlapi, sunt doar câteva dintre articolele pe care le vedeam până acum doar în lunile de vară. Realitatea este alta în schimb.

Magazinele nu se grăbesc să scoată de la vânzare produsele, iar clienți încă se mai găsesc.

Însă nu doar vremea frumoasă este singurul motiv pentru care mai cumpărăm haine subțiri chiar și acum. Ioana, de exemplu, tocmai s-a întors din vacanța din Creta, iar înainte de plecare a făcut o comandă… generoasă.

- Mi-am luat niște rochii, ochelari de soare, costume de baie, pălării.

- Și în total?

- 200 de euro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Chiar dacă este început de noiembrie, contrar așteptărilor, unele magazine încă nu s-au pregătit pentru sezonul rece. Temperaturile încă ridicate au furat hainele de iarnă de pe rafturi, pentru ca în acest magazin am găsit doar 2 căciuli și nu mai puțin de 30 de costume de baie.

Iar magazinele vin și cu o explicație.

Citește și: EXCLUSIV- Care sunt motivele psihologice care stau în spatele cumpărăturilor excesive de Black Friday: ”Este cea mai importantă escrocherie acceptată la nivel internațional”

Și vremea ține foarte mult cu noi. Dacă suntem la începutul lunii noiembrie și ne permite vremea să ieșim în tricou sau într-o bluză foarte subțire afară, comercianții au tras cât se poate de mult, a spus Dragoș Săpunăroaia, reprezentant magazin.

Și aplicațiile online de îmbrăcăminte au înregistrat multe comenzi pentru articolele de vară, în această perioadă.

Evident că nu vorbim de același volume la rochii de plajă sau costume de baie ca în august, dar față de alți ani, vânzările sunt în creștere, vorbim despre cel puțin 20% față în plus în perioada 15 septembrie-1 noiembrie, față de alți ani.

Cele mai mari reduceri și vânzări se vor înregistra pe 10 noiembrie, atunci când este anunțat Black Friday.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si