Din bumbac, in sau pânză topită, costumele populare pentru bebeluși sunt la mare moda pentru primul eveniment major din viata unui copil si anume: botezul. Materialele prietenoase cu pielea micutului sunt brodate cu motive traditionale specifice zonei de unde sunt comandate iar Luminita Barta, din Iasi le lucreaza cu mare daruire.

„Suntem români și vrem să simțim cât mai mult românește.

Sunt foarte solicitate și din străinătate, unde românii sunt dornici să se simtă ca acasă”, spune antreprenoarea.

Botezul copiilor- ținute memorabile din folclorul românesc

Chiar dacă sunt inspirate din portul moldovenesc, oltenesc sau maramureșean, elementele de broderie sunt în întregime gândite și concepute de Luminița. Fiecare costum este diferit și poate fi personalizat în funcție de preferințele clientului.

„Cred că inspirația îmi vine de la un model la altul, de multe ori vine și de la client pentru că dorește un anumit model, o anumită cromatică, deja se schimbă și de aici pornim o altă poveste a unui alt costumaș și se creează un trusou nou.

Broderiile sunt realizate mecanizat sau cusute manual, iar catrințele sunt țesute la război, ca pe vremea străbunicilor”, spune creatoarea costumelor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Realizarea unui costumas personalizat pentru botez dureaza doua saptamani iar daca modelul necesita cusatura manuala este nevoie de aproximativ o luna de zile pentru a fi gata.

Hăinuțele speciale pentru botez costă între 200 și 400 de lei

„Pentru bebeluși, pot să vă arăt un pic, aici avem prezentate hăinuțele care sunt chiar pentru nou-născut, pentru 0-3 luni, pentru 3-6 luni, sunt costumele complete sau în funcție de opțiunea clientului, poate fi mai complex sau mai simplu, să includă cămășuță, pantaloni, vestuță, noi facem clopurile, trăistuțele, opincuțele, cam tot ce are nevoie să

fie îmbrăcat complet”, spune creatoarea.

Prețul unui costum variază între 200 și 400 de lei, în funcție de țesăturile și complexitatea modelului ales. Se adaugă 200 de lei- prețul trusoului, iar un coșuleț tradițional pentru botez costă tot 200 de lei. 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si