„După ce au fost terorizați de urși, sătenii din Vrancea au început să fie atacați de haite de lupi. Oamenii povestesc că animalele sălbatice au facut ravagii în gospodăriile lor și se tem acum să mai iasă din case”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Terorizați de urși, și atacați de lupi. Sătenii din Vrancea sunt îngroziți

„A venit prin spate, pe la vecinul și a venit până la ușă la bucătărie”, a mărturisit un localnic.


În ultimele săptămâni, locuitorii comunei Soveja din județul Vrancea au avut parte de atacuri tot mai dese ale lupilor. Animalele coboară din pădurile care înconjoară localitatea, intră în curți și distrug tot în cale.
„Din direcția asta, de aici a venit. A rupt ușa, cu încuietoare, cu tot cu balamale. A luat de aici și pe aici pe la vale s-a dus”, a spus cu groază alt localnic.
Acest tânăr și-a găsit toate animalele din gospodărie sfâșiate.
„Porțile desfăcute, cocoșii mâncați. Azi-noapte a venit în continuare, mi-a luat iar un câine. Sunt în stare să mă mănânce pe mine”, a mărturisit Matei Alexandru, un localnic din satul cu pricina.

Citește și: Când se pune grâul la încolțit de Sf. Andrei 2023? Tradiția care îți arată cum îți va merge în anul următor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ultimul atac al lupilor a fost în acest weekend, când în zonă a fost emis un mesaj Ro-Alert. De atunci, oamenii trăiesc cu frică.
„Am auzit la biserică, au dat alarma că au venit lupii.

Le e foame la animale”, a spus alt sătean.
„Cred că ne intră în casă până la urmă”, a conchis altă persoană.
Aceasta nu este prima dată când oamenii sunt atacați de animale sălbatice. În lunile de primăvară și urșii le-au intrat în gospodării. Acest bărbat povestește că a văzut chiar el haitele de lupi în apropierea comunei. Inițial, a crezut că este vorba de șacali.
„Am văzut doi albi, slabi și cu coada lungă și cu niște urechi lungi așa. M-am speriat, m-am dat deoparte și m-am dus pe partea cealaltă și nu mai am curaj să mai trec. Nu au ce mânca în pădure, pădurea e uscată, e secetă”, a mărturisit bărbatul.
În urma atacurilor, autorităţile locale s-au întâlnit cu reprezentanţii Ocolului Silvic pentru a stabili ce măsuri vor putea fi luate, mai ales că animalul este protejat prin lege.
„Există o haită de 11 lupi, condusă de o femelă. Numărul optim pe acest fond sinegetic ar trebui să fie maximum trei lupi. Sub nici o formă nu putem discuta despre o extracție sau de vânat. Singura variantă este de alungare prin hăituire”, a explicat prin telefon Ionuț Filimon, primarul comunei Soveja.
În mod neoficial, autoritățile locale știu de problema lupilor încă de acum doi ani. Atunci, în zona comunei Soveja, camerele de supraveghere au surprins de două ori mai multe exemplare decât existau în mod obișnuit.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: