Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Bomba a fost detonată de institutul naţional de sănătate publică. Acesta a anunţat o rată de infectare de peste 3 la mie raportată la populaţia rezidentă.
"Institutul de statistica a comunicat o cifra din eroare, a rectifat rata pe ziua de azi e 2,69", spune prefectul Capitalei, care confundă Institutul de Sănătate Publică cu cel de Statistică.

COVID- rata de infectare din Capitală, mister pentru guvernanți

Ulterior, cei de la INSP au rectificat rata la 2,65, calculată la populaţia cu domiciliul stabilit în Bucureşti. Declaraţia prefectului a creat însă confuzie şi, oricât a încercat să explice, lucrurile păreau că se complică şi mai mult.
“Atentie rata raportata astazi 2, 69 retineti este la populatie 2mil 153 de mii”, pretinde prefectul Bucureștiului.
La scurt timp a venit şi buletinul zilnic transmis de grupul de comunicare startegică.

2,69 era aici rata de infectare, lucru care confirma spusele prefectului. La un calcul simplu însă, realitatea e cu totul alta.
Deşi rata de infectare calculată conform datelor de la direcţia regională de statistică ar ieşi astăzi 2,96 în Bucureşti, cert este că nu se închid şcolile. Dar şi aici e o discuţie în contradictoriu.
"Populatia reala nu mai este 2.153 de mii e undeva la 2,5 000 de mii si atunci nu putem la 3, 01 gata inchidem scolile", susțține prefectul.

“Nu, in momentul in care sarim de 3, legea e clara pt toata lumea, intram in scenariul rosu”, îl corectează reprezentanții DSP București.

Bâlbâieli ale autorităților despre rata de infectare din Capitală

Ministerul educaţiei anunţă că se pregăteşte, oricum, de ce e mai rău.
"Sa ne pregatim, daca exista posibilitatea sa intram in scenariul rosu", spune ministrul învățământului.
Imaginile înregistrate în jurul şcolilor sunt grăitoare. Parinţii se îngrămădesc din toate părţile pentru a-şi lua copiii. În timp ce autoritățile se încurcă în declarații și cifre, părinții au alte griji – cu cine își vor lăsa copiii dacă școlile se închid.
"Băiețelul este în clasa pregătitoare și e foarte greu la vârsta asta să faci online. Adică părintele trebuie să devină automat și îndrumătorul", spun unii părinți.
Alți părinți, deși au posibilitatea legală de a-şi lua concediu pentru a sta cu cei mici, tot se opun școlii online.

Capitala, aproape de scenariul roșu pentru COVID

"Sunt de acord cu protectia, purtam masca, dar invatatul asta online e ultima decizie", spun părinții.
Scenariul roșu îi face să răsufle ușurați pe cei care au în familie persoane din categoria de risc.
"Ar fi mai bine pentru sanatatea copiilor, traiesc cu teama asta in fiecare zi, avem persoane care se pot imbolnavi, cu comorbiditati acasa", spun bucureștenii.


Bomba cu ceas, care face ca numărul infectărilor să sară extrem de mult, este transportul în comun, după cum spunea şi ministrul sănătăţii. La metrou aproape ca nu este zi fara incidente. Cu fiecare mica defectiune, peroanele devin neincapatoare pentru miile de oameni care circula zilnic în subteran. Nici in tramvaie si autobuze situatia nu este mai sigură.
"La orele de trafic nu prea se mai poate păstra distanţa", spun oamenii.
Autorităţile au cerut de mai multe ori decalarea programului de lucru penztru ca astfel de imagini să nu mai existe, iar preşedintele României a recomandat celor care pot să lucreze de acasă, în speranţa că rata de infectare va mai scădea şi în realitate, nu doar după artificii de calcul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si