„Avem aproape un milion de voturi anulate la locale și europene, un record care alimentează acuzațiile de fraudă. În același timp, membrii secțiilor sunt epuizați după zeci de ore petrecute în ziua alegerilor și la numărătoarea voturilor. Imaginile înregistrate în țară ne arată cum haosul pune stăpânire pe procesul electoral și nici măcar cei implicați nu mai înțeleg ce se întâmplă”, a transmis Christian Sabbagh.

vot, alegeri 2024

Citește și: Povestea omului care s-a născut cu două fețe. "Nu știu ce blestem m-a legat de acest demon". Care a fost ultima dorință a bărbatului considerat un monstru, înainte de a se sinucide

Acuzațiile de fraudă curg dintr-o parte în alta

Atmosfera din secția de votare din Popești, județul Iași era una explozivă. Scandalul a continuat în jurul ei. Cam așa arată alegerile în România lui 2024. Scandalul pleacă de la o diferență de 38 de voturi între primii doi candidați. Iată și matematica electorală, din care nici cei implicați nu par să fi înțeles mare lucru. Acuzațiile de fraudă curg dintr-o parte în alta. Localnicii nemulțumiți cer reluarea alegerilor: „Noi am avut 11 cereri pentru urna mobilă  care n-au fost luate în considerare sau nu s-a ajuns la oamenii noștri.

Voturile de la două secții au fost mutate de acolo la Biroul Electoral de circumscripție fără procese verbale, fără cheie încheiată.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Buletinele de vot au fost predate abia în această după amiază. De ce: „S-au suspendat de comun acord, la solicitarea Biroului Județean, s-a întâmplat la ora nouă aseară. De exemplu, aseară n-am putut să facem penultimul pas din cauza unei dificultăți de implementare a datelor dintr-un proces verbal în platformă.” Culmea e că la Biroul Electoral Județean au ajuns alte explicații pentru întârziere: „A fost o presiune maximă exercitată de membrii ai comunității locale, săteni, asupra activității birourilor secțiilor de votare.”

vot, alegeri 2024

De aproape 48 de ore scandalul continuă și în Râmnicelu, județul Buzău, tot din cauza unei diferențe mici între doi candidați. Înarmați cu vuvuzele, sute de oameni au încercat să blocheze Drumul Național 22. Aproape un milion de voturi au fost declarate nule la alegerile locale și europarlamentare, o cifră uriașă.

Citește și: VIDEO Catinca Roman și provocarea vieții sale! Vrea să își lanseze un podcast


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si