Distanţarea socială a fost o misiune imposibilă la intrările în pieţe, unde cozile s-au lungit pe trotuare, dar nici printre tarabe, acolo unde oamenii şi-au suflat unul altuia în ceafă, la propriu.

Şi mai grav e că mulţi nu purtau măşti sau, dacă le aveau, erau puse doar de formă. Ciudat e că în ciuda aglomerației, comercianții spun că vânzările au scăzut la jumătate față de anul trecut.

Citeste si: Raed Arafat: În mai era programat un exercițiu cu CE, similar cu ceea ce se întâmplă acum. Realitatea a fost mai rapidă

Mânaţi spre pieţe de nevoile gurii, mii de oameni din ţară au jucat încă o dată acelaşi rol periculos într-un film de acţiune menit parcă să combată carantina, nu pandemia. Şi în Vinerea Mare s-au nimerit toţi în preajma pieţelor, unde nu a mai fost loc de distanţare, ci mai degrabă de o buluceală în toată regula.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iată cum au stat lucrurile în Constanţa unde furnicarul de lume parcă era hotărât să golească toate tarabele. Cei vârstnici s-au trezit iar la cozi uriaşe, dar au stat neclintiţi în speranţa că nu se vor întoarce spre case cu plasele goale.

Citeste si: Coronavirus: Crește numărul deceselor în Spania. O creștere față de ziua precedentă

Doar că puţini au fost cei care au respectat avertismentele forţelor de ordine, prea puţine ca să-i ţină pe oameni în frâu. Iar scenele surprinse pe la magazinele din zonă şi pe aleile cu legume vorbesc de la sine despre o nepăsare crasă ce poate stârni focare de infecţie în lanţ.

Mai grav e că măştile, obligatorii în oraşul de la malul mării, sunt purtate doar de ochii lumii. Nicidecum nu ţin loc de prevenţie.

Călcate în picioare au fost restricţiile şi în Arad,, acolo unde ore la rând străzile şi mai ales intrarea în piaţă au semănat cu veritabile furnicare. Nu s-a ţinut prea tare cont de reguli nici printre tarabe unde oamenii grăbiţi să cumpere de toate s-au lovit unii de alţii.

Normele de igienă la galantare au lăsat de dorit. Măcelarii lucrează cu mâinile goale în plină pandemie, iar măştile sunt purtate pe post de eşarfe!

Citeste si: Comuna carantinată din Romania unde localnicii sunt supravegheați din drone după ce au încercat să plece la muncă în străinătate

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe rând, îndrumaţi de paznici, au intrat în pieţe şi bucureştenii. N-a mai fost atâta înghesuială ca zilele trecute, cu toate acestea oamenii tot nu au păstrat distanţa, iar unii nu purtau măşti de protecţie.

Comercianţii se plâng că, în ciuda fofotei din ultimele zile, vânzările sunt mult mai slabe ca anul trecut, semn că mesele nu mai sunt la fel de îmbelşugate.

Pieţe vor fi deschise şi sâmbătă, dar vor avea program scurt, până la 16 sau la 18, în funcţie de fiecare în parte. La fel şi magazinele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si