„E drept că o mare parte din zăpadă este artificială, dar acest lucru nu îi încurcă pe turiști. Cum arată harta pârtiilor care vor fi deschise în vacanța care stă să înceapă, vedem în materialul următor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

De Crăciun se schiază la munte

Munții Baiului din Azuga sunt complet albi, iar stratul de omăt care măsoară în jur de 30 de centimetri se menține zdravăn pe pârtii. Pentru ca domeniul schiabil să fie păstrat în condiții bune s-a muncit intens în ultima perioadă, iar de

mare ajutor au fost tunurile care produc zăpadă artificială.
„Vom avea deschise pârtiile pe care le cunoașteți deja, Sorica pe 700 de metri, Sorica la bandă pe 100 de metri pentru începători, vor fi și la Cazacu deschise tot pentru începători și cea de 500 de metri. Ne propunem să înzăpezim pârtia Sorica până sus, din păcate nu ne lasă deocamdată vremea, dar văd un pic de zăpadă sâmbătă și duminică, să vedem dacă se și menține”, a explicat Claudiu Ivașcu, administrator domeniu schiabil Azuga.

Citește și: VIDEO- Vremea îi bagă în ceață și pe meteorologi. Unde va ninge de Crăciun?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lupte intense cu vremea capricioasă s-au dat și în Poiana Brașov. De fiecare dată când temperaturile au scăzut suficient de mult, zecile de tunuri și lăncii care fac zăpadă artificială au fost pornite. Responsabilii spun că de Crăciun, mai bine de jumătate din domeniul schiabil din masivul Postăvarul va fi deschis.
„Administratorii domeniului schiabil au găsit o soluție și pentru turiștii care vor să schieze pe pârtiile de la baza muntelui.

În acest weekend au pornit tunurile care produc zăpadă artificială și au creat astfel de depozite de omăt. Toată această zăpadă e artificială, iar administratorii vor împrăștia zăpada pe pârtiile de începători de aici de la baza masivului”, a transmis Adrian, Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Mulți turiști profită deja de condițiile perfecte de schi, mai ales că acum nu este la fel de aglomerat cum se anunță la final de săptămână.
Așa arată harta pârtiilor unde se va putea schia de sărbători. Sporturile de iarnă se vor putea practica și la Sibiu, Maramureș, Gorj și Muntele Mic, iar stratul de zăpadă este cuprins între 30 și 70 de centimetri.

Harta pârtiilor deschise:
Poiana Brașov- 40 cm stratul de zăpadă
Predeal- 30 cm stratul de zăpadă
Azuga- 30 cm stratul de zăpadă
Muntele Mic, județul Caraș-Severin, 40 cm stratul de zăpadă
Rânca, județul Gorj, 30 de cm stratul de zăpadă
Păltiniș, județul Sibiu, 60 de cm stratul de zăpadă
Borșa, județul Maramureș, 70 de cm stratul de zăpadă
Cavnic, județul Maramureș, 40 de cm stratul de zăpadă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si