„În plin război al autorităților cu șoferii care conduc sub influența drogurilor ies la iveală informații care ridică semne uriașe de întrebare. O bună parte dintre rezultatele pozitive la testările drugtest se dovedesc, pe teren, false. Colegul meu, Vlad Petrișor, are mai detalii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Rezultate false ale testelor antidrog

„Bun găsit!
Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, dintre cele 42 de inspectorate județene, doar 6 au transmis rezultate despre testele drugtest, iar în alte trei județe rezultatele au fost făcute publice de alte instituții.


Este vorba despre aparatele Drager, aflate în dotarea Poliției, despre care există informații că ar indica rezultate false.

Citește și: Cătălin Cherecheș încearcă să scape de extrădarea în România. Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia mare, în acest caz

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Pământul ar urma să fie lovit în următoarele ore de o furtună geomagnetică. Ce spun oamenii de știință- wowbiz.ro

La IPJ Arad, din cele 99 de rezultate pozitive, 13 erau greșite. O situație ceva mai gravă este înregistrată în Tulcea. Acolo, din 56 de rezultate pozitive, 18 sunt false.
Nici cei de la IPJ Covasna nu stau deloc bine.

41% dintre rezultate sunt greșite, mai exact dintre cele 17 rezultate pozitive, doar 10 erau corecte.
La IPJ Brăila sunt cele mai mari probleme. Potrivit celor de la Libertatea, din 99 de rezultate pozitive, 53 erau greșite și doar 7 au indicat un rezultat corect.
La polul opus se află IPJ Brașov unde aparatele de testare împotriva drogurilor au avut o eficiență de 100%”, a transmis Vlad Petrișor, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: