,,Hidra, sculptura criticată și vandalizată la Iași, va fi scoasă la vânzare. Controversata operă de artă este evaluată la o sumă cuprinsă între 5 și 10 mii de euro, iar licitația va avea loc la finalul lunii martie'', a transmis Christian Sabbagh.

Statuia vandalizată e scoasă la vânzare

După ce a fost comparată de unii trecători cu un demon și a fost lovită cu picioarele de o pensionară care s-a ales, în cele din urmă, cu dosar penal pentru distrugere, Hidra poate fi considerată sculptura momentului.

,,Mai bine nu o punea decât să stea acum să facă vânzări, cumpărări, cine o ia, cine o dă. După mine, valoarea nu ar trebui nici să crească, nici să scadă, ar trebui să rămână constantă pentru că munca e aceeași, fie că vorbim, fie că nu vorbim'', a spus o martoră.

Specialiștii în domeniu cred că acesta este momentul oportun ca opera de artă să fie vândută. Licitația pornește de la cinci mii de euro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Expoziţia de artă contemporană „Miopie Istorică”, realizată de Sever Petrovici-Popescu, la Muzeul Municipal Călărași

,,E foarte mult, n-aș fi interesată de așa ceva, poate că amplasată aici, dar bine că o duc de aici că strică valoarea celorlalte sculpturi și nu prea, dar bine că o duc de aici'', a spus o martoră.

,,Mie mi se pare un sculptor foarte talentat, deci cred că valorează mai mult'', a spus o altă martoră.

Expusă pentru prima dată în anul 2012, Hidra critică transformarea superficială a clasei politice post-comuniste.

Costin Ioniță, sculptor: ,,E prima dată când e scoasă la licitație, probabil are legătură cu faptul că s-a viralizat toată treaba asta cu lucrarea și am primit o propunere din partea casei de licitații''.

Săptămâna viitoare, sculptura va fi dusă la București. În cazul în care aceasta nu se va vinde, artistul va decide dacă va fi expusă în altă locație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si