„Hipertensiunea este una dintre cele mai răspândite boli la nivel global. Peste un miliard și jumătate de persoane se confruntă cu această afecțiune, inclusiv cei tineri. Deși este important să ne măsurăm tensiunea arterială măcar o dată pe săptămână, cei mai mulți dintre noi neglijează acest lucru. Din acest motiv, aproape 100 de elevi de la o școală postliceală din București au ieșit pe stradă pentru a măsura gratuit tensiunea trecătorilor”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: Cum să alegi cea mai sănătoasă pâine: albă, integrală, de secară sau cu maia? Specialiștii au ajuns la o concluzie clară

Cei mai mulți dintre români nu acordă atenție foarte multă tensiunii arteriale

Mulți dintre oameni au recunoscut că nu își monitorizează tensiunea arterială, deși acest lucru este foarte simplu și rapid.

Elevii de la această școală postliceală realizează de trei ori pe an acest gen de activități, cu precădere în Sectorul 6 din București.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Alimentele care îți scad tensiunea arterială. Dieta recomandată de medici împotriva "ucigașului tăcut"

Prin intermediul acestor activități, tinerii își dezvoltă empatia, dar și abilitățile medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si