"Vești bune pentru cei care vor să ajungă la hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Gerul din ultimele zile a permis constructorilor să reia lucrările. Cu ajutorul vremii și a unei noi tehnologii de construcție, se estimează că hotelul va fi gata în câteva zile", a transmis Cristian Sabbagh.

Hotel de gheață la Bâlea Lac

La Bâlea Lac, termometrele au arătat astăzi -15 grade celsius, iar stratul de omăt depășește 80 de cm.

Condițiile ideale pentru constructorii care lucrează la hotelul de gheață din inima Munților Făgăraș.

"Cel al 17-lea hotel de gheață cu temă în iarna aceasta. Artă și Gheață pentru distinșii oaspeți care vin în România să trăiasca cu adevărat o experiență unică", a declarat Arnold Klingesis, manager.

Pe lângă camerele în care vor fi cazați oaspeții, inedita construcție va avea și un bar și un restaurant. Pentru ridicarea hotelului se folosește o tehnologie nouă. Mare parte din ziduri sunt construite cu ajutorul unor baloane uriașe, umflate la presiune mare. Peste acestea se pulverizează zăpadă și apa care îngheață în timpul nopții.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Întreg mobilierul din hotel va fi din gheață, iar camerele tencuite cu zăpadă vor fi decorate cu sculpturi tot din gheață.

Lucrările vor fi gata până la sfârșitul acestei luni. Hotelul a fost inclus de curând într-un top Mondial al celor mai atractive destinații pentru petrecerea vacanței de iarnă.

Citește și: VIDEO- Aerosoli de iarnă, la numai un grad. Turiștii au început deja să își rezerve vacanța de vară de pe litoral


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si