Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Nu știu ce s-a intamplat. Am lăsat-o pe mama bine, m-am dus să duc niște bagaje și am aflat că e fum la spital. M-am intors să văd dacă are oxigen și am găsit-o moartă!”, povestește un aparținător.
Iadul s-a declanșat la etajul al doilea al Spitalului, iar pacienții- imobilizați și intubați, n-au avut nicio șansă să fugă din calea flăcărilor. Opt dintre ei au murit acolo, iar alți doi în timp ce erau transferați în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.
Reprezentanţii Colegiului medicilor Neamţ vorbesc despre o explozie declanşată de la scurt circuit- care s-ar fi produs din cauza supra-solicitării unui aparat de oxigen. Imaginile de groază- surprinse imediat după tragedie, ar fi o dovadă a rapidităţii şi violenţei cu care s-a întâmplat totul. punem pozele din saloane cu sursa exploziv tv

Zece bolnavi și-au pierdut viața în iadul din secția ATI

O scânteie ar fi aprins combinezonul unei asistente şi de aici, dezastrul.
Ancheta uriaşă- declanşată de toate structurile va scoate adevărul la suprafaţă.
„Există o a doua echipă care va verifica autorizaţiile şi dacă spitalul a făcut orice modificări care necesitau o autorizaţie. Spitalul fiind vechi, el a avut doar 2 autorizaţii pe 2 secţii care au avut modificări în ultimii ani. Ştiu că domnul ministru Tătaru a discutat acolo pentru a repune secţia de terapie intensive în regim de urgenţă, să fie operaţionalizată”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.


Până la date concrete, este suferinţa însă...
În fața spitalului au venit rudele pacienților, disperate să afle vești despre cei dragi care erau internați. Printre ei- Felicia. O asistentă care o avea pe mama ei internată la ATI. Colegele au încercat să o calmeze, insă în zadar.
„În spitalul în care am muncit o viață a murit mama mea... Îl sun pe tata să îi dau vestea că mama a murit carbonizată. Felicia, gata! Il omori pe tatăl tău! Felicia liniștește-te!”, povestește asistenta.
Felicia plecase din salonul în care mama ei lupta cu virusul ucigaș cu doar câteva minute înainte de a se porni focul. S-a intors într-un suflet la spital când a auzit că una dintre secții a fost cuprinsă de fum.
„A fost foarte răsfățată! Pentru ce suntem toți vinovați? Mama mea era bine! A primit tratamentul maximal! Era bine mama mea și a murit arsă În niște chinuri... Arsă din cap până în picioare!”, spune asistenta.

Anchetă amplă după iadul din secția ATI de la Neamț

Mama ei ținea loc de părinte de mai bine de un sfert de secol pentru zeci de generații. Femeia își dedicase întreaga viață orfanilor, pentru care, alături de soțul ei, a inființat o casă pentru copiii fără adăpost.
Aceeași veste cumplită a primit-o și un bărbat, care și-a pierdut mama.

Femeia a fost transferată la secția ATI în seara respectivă, in urma unor complicații din cauza infecției covid.
- Când ați vorbit ultima dată cu mama dumneavoastră?
- Zilele trecute.
- Ce v-a spus? Că e bine... dar numai vocea ei nu era... după nu am mai vorbit cu ea, pentru că nu mai putea să vorbească... și atât, spune bărbatul.
În total, 3 femei şi 7 bărbaţi au pierit nevinovaţi.
„Pentru situatia de peste 30 de ani, pentru autoritatile locale si neimplicare suntem vinovati toti fiindca am acceptat ca 30 de ani sa traim in aceasta situatie medicala”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.
Pentru aflarea adevărului, a fost declanşată o anchetă uriaşă- coordonată de Parchetul General, în care sunt implicate toate structurile de caz ale ministerului de interne şi ministerului sănătăţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si