Sudul țării a fost prins, azi-noapte, între ninsoare și vânt puternic două năpaste care și-au unit forțele parcă dinadins ca să alunge șoferii de pe drumuri. Prea mici în fața viscolului care le-a înghețat calea, trei tiruri s-au răsturnat în câmp- unul dintre ele pe autostrada spre litoral.

„Șoferul camionului a pierdut controlul volanului din cauza poleiului format pe autostrada si s-a izbit de gardul despartitor dintre cele doua sensuri de mers.

Mai apoi, autovehicolul s-a rasturnat in santul de langa sosea. Din fericire, nu au fost persoane ranite”, relatează reporterul Kanal D Claudia Costanidiș.

Iarna a lovit România. Mașinile au derapat pe drumurile înghețate bocnă

Pe A1 și A2, ploaia înghețată a făcut asfaltul ca sticla drept pentru care ore-n șir, pe-aici nu s-a circulat. Iarna a răbufnit cu furie odată cu informarea de vreme rea a meteorologilor, care au anunțat- pentru jumătate de est a țării- polei, ninsori și rafale de vânt până mâine, la ora 10. În doar câteva ore, valul de îngheț a dus însă la o schimbare bruscă de temperatură și a dat o putere nebănuită vântului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Și sud-estul țării a fost greu de străbătut. Utilajele de deszăpezire au trecut prin aceasta zona in urma cu câteva minute, însă vântul deosebit de puternic aduce zăpada din câmp înapoi, pe sosea”, relatează corespondentul Kanal D la Galați, Iuliana Basalic.

„După cum se vede, acesta este drumul cel mai grav afectat pentru că este în permanență viscol la sol, îl ținem sub control, dar greu”, spun drumarii.

Deocamdată nu sunt drumuri închise în țară, dar situația s-ar putea schimba

Pe drumurile troienite, mai pândește un pericol. Gheața în strat gros, ascunsă sub omăt. Chiar și-așa, până la această oră, niciun drum n-a fost închis, dar dacă viscolul va continua să bată cu putere, am putea rămâne- ca-n fiecare iarnă- înzăpeziți. Autoritățile ne contrazic însă și se declară pregătite să ne deschidă calea printre nămeți.

În ultimele 48 de ore, vremea rea s-a tot mutat dintr-o parte, în cealaltă a țării. Chiar dacă se încălzește, nu scăpăm de disconfort.
„Precipitațiile vor continua pe parcursul acestei nopți, există insă o tendinta de restrangere spre sud-est si pentru ca vor mai scadea temperaturile, vor predomina precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare”, informează specialiștii ANM.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La munte, în schimb, a nins ca-n povești. Zăpada așternută a depășit un metru înălțime, iar utilajele au fost într-un continuu du-te vino. Ca să-și scoată mașinile din parcări, puțini clienți ai pensiunilor au avut nevoie de lopeți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si