„Mai nou, riscăm să fim infectați cu virusurile West Nile sau Zika și în mijlocul lui decembrie. Iar asta pentru că, deși în calendar este iarnă, în realitate până și pentru țânțari este primăvară în toată regula. Specialiștii avertizează că prelungirea activității acestor insecte poate avea consecințe nebănuite”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Iarnă în calendar, primăvară pentru țânțari

Țânțarii au ajuns să nu ne mai dea pace nici iarna.

Dacă până acum acest bâzâit extrem de enervant pentru mulți era auzit preponderent vara, ei bine, sezonul înțepăturilor s-a prelungit.

Explicația climatologilor este însă una simplă. Avem țânțari, pentru că... nu avem iarnă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cazurile de rujeolă, creștere îngrijorătoare. Avertizările UNICEF

Dar și aici este o problemă legată și de sănătatea publică. Specialiștii în sănătate avertizează că dacă acest fenomen se va prelungi și in urmatorii ani, riscăm să avem chiar și cazuri de malarie în țara noastră.
Deși, de obicei sunt inofensive, înțepăturile de țânțari pot aduce cu ele boli serioase, precum virusul West Nile și virusul Zika.

De aceea, recomandat este să te protejezi și să previi pișcăturile acestor insecte, mai nou și pe timp de iarnă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si