„E tot mai greu să numeri anotimpurile care se succed în doar câteva ore. Iarna aceasta a adus inundații, coduri roșii hidrologice și temperaturi de primăvară. Iar meteorologii anunță că vom petrece Crăciunul ca în luna martie. Zăpada e o raritate, iar oamenii din unele zone se luptă în prezent cu bălțile, noroaiele și alunecările de teren. Alții petrec la terasă. Iată imaginile”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Iarnă cu de toate: inundații, coduri roșii hidrologice și vreme de primăvară

În nord-vestul țării a plouat mai mult în ultimele zile din decembrie decât într-un interval similar de toamnă. Inundațiile au lovit mai multe zone iar apa acoperă în continuare multe străzi.
Nici vorbă de zăpadă. Oamenii luptă, în schimb, cu bălțile și noroiul.
În vest, la Timișoara, am găsit vreme de primăvară în toată regula. Maxima înregistrată a fost de 8 grade, iar terasele din centru au fost pline, exact ca primăvara.
Și la Cluj vremea a întors foaia. După codurile de ploi, vremea s-a înseninat și astăzi s-au înregistrat 5 grade.
„Mi se pare anormală. Cu încălzirea globală s-au schimbat multe. Altădată, în decembrie era zăpada de un metru, era mult mai frumos”, a spus un localnic.
Multi au ieșit din case îmbrăcați în hainele de toamnă.


La Craiova, la prânz...
„Sunt 5 grade din cât m-am uitat”, a spus un localnic.
Peisaj de iarnă am găsit în Scorțeni, în județul Bacău. Sunt minus 4 grade, rețeaua de alimentare cu apă a cedat, iar oamenii se descurcă cu greu.

Citește și: VIDEO- Cât ne costă în plus la factură luminițele din brad?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În următoarele două nopți vor fi temperaturi sub zero grade în mai multe zone. Dar situația se schimbă radical. Cât despre precipitații...
„Ele vor fi preponderent sub formă de ploaie. Dar, în zilele următoare, până în jurul datei de 21-22 decembrie, ne așteptăm să aducă o presiune atmosferică în creștere, ceea ce înseamnă că precipitațiile sunt mai puțin probabile”, a transmis Florinela Georgescu, directorul ANM.
Săptămâna viitoare se pot atinge maxime de 14 grade în sudul țării, temperaturi normale pentru luna martie. Din a doua zi de Crăciun, în nord, valorile termice mai scad și sunt posibile ninsori în zonele de munte. În schimb, vremea rămâne primăvăratică în jumătatea de sud.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si